Zari
ohodnotit

Divočáci

Wild Hogs

Další název:
Blackberry (filipínský název); Víkendoví divočáci (Prima); Divé svine (SK)
Rok:
2007
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
26.4.2007
„Motorkáři jak je neznáte.“
Popis / Obsah / Info k filmu Divočáci
Co kdybyste mohli podniknout výlet, který by změnil váš obyčejný život v divoké a nespoutané dobrodružství? V rozpustilé komedii Divočáci se čtyři přední hollywoodské hvězdy – Tim Allen, na dva Oscary nominovaný John Travolta, Martin Lawrence a na Oscara nominovaný William H. Macy – zhostily rolí kamarádů, kteří se jednoho dne rozhodnou radikálním způsobem opepřit svůj nudný život na předměstí a vydají se na motorkářský výlet napříč Amerikou. Oddech od práce a všedních povinností, o kterém tak dlouho snili, je konečně tady. Ani jeden z nich však nemá tušení, že se během cesty za svobodou a volností setkají se skutečným motorkářským gangem jménem Del Fuegos. Začíná jízda, na kterou nikdy nezapomenou!

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 13.07.2008 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Divočáci
Čtyři kamarádi se jednoho dne rozhodnou radikálním způsobem opepřit svůj nudný život a vydají se na motorkářský výlet napříč Amerikou. Oddech od práce a povinností, o kterém tak dlouho snili, je konečně tady. Ani jeden z nich však nemá tušení, že se během cesty za svobodou a volností setkají se skutečným motorkářským gangem Del Fuegos a že je čekají odhalení překvapivých tajemství ve vlastních řadách...

Kamarádi Doug, Bobby, Dudley a Woody jsou ve středním věku, prožívají každý svou „krizi“ a se svými životy nejsou spokojení. Scházejí se na vyjížďkách na motorkách a po jedné takové se domluví, že podniknout výlet přes celou zemi. Chtějí ujet svým životům a ještě si něco užít. Na začátku výletu zlikvidují své mobilní telefony. Bobby byl nucen ženě říct, že míří na konferenci, jinak by ho nepustila. Po prvním dni je čeká kempování. U stanu si na ohni pečou jídlo na klaccích. Dougův kus začne hořet a on ho odhodí za sebe. Bohužel na stan – a všechno shoří. Ráno se probudí přitisknutí k sobě na matraci a nad nimi stojí policista, který je má za homosexuály. Kamarádi se rychle oblečou a ujíždějí. Ani pak se jim ale nedaří, potkává je smůla za smůlou. Nakonec dojedou k hospodě pro motorkáře. Patří gangu Del Fuegos...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Divočáci
Co kdybyste mohli podniknout výlet, který by změnil váš obyčejný život v divoké a nespoutané dobrodružství?

V rozpustilé komedii Divočáci se čtyři přední hollywoodské hvězdy – Tim Allen, na dva Oscary nominovaný John Travolta, Martin Lawrence a na Oscara nominovaný William H. Macy – zhostily rolí kamarádů, kteří se jednoho dne rozhodnou radikálním způsobem opepřit svůj nudný život na předměstí a vydají se na motorkářský výlet napříč Amerikou. Oddech od práce a všedních povinností, o kterém tak dlouho snili, je konečně tady. Ani jeden z nich však nemá tušení, že se během cesty za svobodou a volností setkají se skutečným motorkářským gangem jménem Del Fuegos, a že je čekají odhalení překvapivých tajemství ve vlastních řadách.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Divočáci
Zamindrákovaný zubař Doug, plachý programátor Dudley, instalatér se spisovatelskými ambicemi Bobby a zdánlivě úspěšný byznysmen Woody jsou přátelé od střední školy. Nejsou už nejmladší a začínají mít pocit, že jim život utíká pod rukama. Rozhodnou se proto oprášit své černé motorkářské bundy s nápisem Wild Hogs (Divočáci), nakopnout své stroje a vyrazit jako za mladých let volně, divoce a nespoutaně ze Cincinnati k Pacifiku. Že tahle jízda nebude tak bezstarostná, jak si pánové představovali, o to se postará drsný motorkářský gang v Novém Mexiku… - Komediální road movie Walta Beckera Divočáci líčí s nadhledem, s humorem, s ironií a s trochou psychologizování tu pravou chvíli, kdy usedlí a stárnoucí muži pochopí, že není možné dál odkládat své sny. Cesta za nimi se nakonec ukáže jako osudná a pomůže jim lépe snášet všední život předměstských tatíků a pochopit své bližní. Záměr je chvályhodný, ale výsledek nevalný, hlavně kvůli nenápaditému ději a nevýrazným postavám. I když se zkušení herci jakými jsou Tim Allen, John Travolta, William H. Macy, Martin Lawrence a drsný motorkář Ray Liotta s gustem snaží, řada situací působí naivně či křečovitě, stejně jako nenápadité narážky například na homosexualitu. Divočáci jsou průměrnou komedií, jež nikoho nepohorší, nikoho moc nerozesměje a o motorkářích toho moc neprozradí. Nicméně v USA byl u diváků film přijat daleko lépe než u kritiky a vydělal tak úctyhodnou sumu, že se plánuje pokračování. Walt Becker, který debutoval studentskou komedií Sexy párty (2001, FP 1/2003), byl jako režisér vybrán mj. proto, že svá vysokoškolská studia financoval obchodováním s motorkami.
-kat-, Filmový přehled 2007/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

53 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

3 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Krimi zprávy (2011) [TV pořad]

19:40 - 19:55

13 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama