Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Dívka za zrcadlem



POZOR, SPOILER

Renáta Soukupová žije na krásném a klidném místě s Ivanem a dcerkou. Zrovna režíruje film, proto je často pryč. Ovšem bere si „práci“ i domů a řeší ji v posteli.

Filmování se zúčastní i mladý herec Ondřej Hellebrant. Nenápadně se začíná kolem Renáty točit. Jednou jej u toho vidí Ivan a vůbec není nadšený. Když Renátě později navrhne, že pojede na natáčení s ní, odmítá. A pak se režisérka a Ondřej ocitnou v posteli. Leč vše nejde podle jejich představ. Tedy hlavně jemu. A tak jej Renáta požádá, aby šel pryč. Trochu se totiž domnívá, že je to i její chyba. Přesto ve vztahu pokračuje.

Filmování jede dál a již se pomalu chýlí ke konci. A zdá se, že stejným směrem jde i vztah Renáty a Ivana. Ten totiž není hloupý a v podstatě ji vyhodí. Takže ona musí prosit o pomoc bratra.

Je zde konec natáčení, poslední klapka a Renáta začíná bydlet u Ondřeje. Plánují si společnou budoucnost. Jenže se ukazuje, že on má trochu jiné představy. Když pak Ondřej odjede s partou do ciziny, zůstává zde Renáta sama. Později, po jeho návratu, se pohádají a on ji z bytu slušně vyhodí.
Na filmu se dělají již jen dokončovací práce ve studiu. Takže se pak koná premiéra a paní režisérka ještě stále nemá vyjasněnou situaci ve svém osobním životě…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Dívka za zrcadlem



Tatiana Vilhelmová v dalším příběhu Renáty Soukupové, který je pokračováním úspěšných televizních snímků Můj otec a ostatní muži, Krásný čas a Opravdová láska. Jazýček vah mezi láskou a odpovědností není vždy v rovnováze.

Můj otec a ostatní muži, Krásný čas a Opravdová láska, to jsou tituly televizních filmů, které věnovala režisérka a scenáristka Andrea Sedláčková postavě Renáty Soukupové (T. Vilhelmová), půvabné, emancipované ženě, která je pod nesmlouvavým povrchem křehká a zranitelná. V současné době je šťastnou matkou sedmileté dcerky a se svým partnerem, novinářem Ivanem (O. Kaiser), žijí v prvorepublikovém dřevěném srubu na břehu zatopeného lomu. Místo je to idylické, vztahy mezi Renátou a Ivanem jsou komplikovanější. Z Ivana je nyní zapomenutý mrzout, zatímco Renáta, která se stala režisérkou, je na vrcholu svých sil. Potkává novou a prudkou lásku a musí tento nečekaný problém bolestně rozhodnout.

Režisérka Andrea Sedláčková však nikdy neřeší jen prostý milostný příběh, její filmy mají také společenský přesah a vyznačují se přesnou dobovou atmosférou. Dívka za zrcadlem je natočena zajímavou a atraktivní metodou filmu ve filmu, což předpokládá dvojí příběhovou linii. Výkon Tatiany Vilhelmové, která hraje Renátu ve všech čtyřech filmech, zraje spolu s její postavou. Jejím partnerem je niterný a uměřený Oldřich Kaiser a oběma zdárně sekunduje i mladší dvojice Eva Josefíková a Vojtěch Dyk.

Česká televize


Popis / Obsah / Info k filmu Dívka za zrcadlem



Vilhelmová a Kaiser po deseti letech. V režii Andrey Sedláčkové prožijí partnerskou krizi.

Dívka za zrcadlem. Tak se jmenuje nový snímek Andrey Sedláčkové, ve kterém se po deseti letech opět potkávají Tatiana Vilhelmová a Oldřich Kaiser coby ústřední dvojice série filmů o Renatě Soukupové. Vedle nich se ve snímku objeví i nové postavy, například v podání Evy Josefíkové nebo Vojtěcha Dyka.

Poprvé poznali diváci Renatu Soukupovou v podání Tatiany Vilhelmové v roce 2003, ve filmu Můj otec a ostatní muži. Následně se tato emancipovaná, často odvážná, ženská hrdinka objevila v režii Andrey Sedláčkové ještě ve snímcích Krásný čas (2006) a Opravdová láska (2007). Nyní se na obrazovku vrací po desetileté pauze. „Je to už čtrnáct let, co Renatu známe. Od té doby toho zažila spoustu. Přestěhovala se, vystřídala několik partnerů, narodilo se jí dítě a ukotvila se s Oldou Kaiserem alias Ivanem Holým, ale jak diváci uvidí, není to optimální. Myslím si, že už je to dospělá žena,“ popisuje svou postavu Tatiana Vilhelmová a dodává: „Když mi Andrea zavolala, že by chtěla točit Dívku za zrcadlem, byla jsem zvědavá, kam se Renata posunula. Jsem ráda, že nyní je ta postava vyspělejší a řeší závažnější problémy a všechny příchody a odchody v jejím životě jsou fatálnější.“

„Spolupracuje se nám bezvadně. Díky té sérii se s Tatianou známe dobře a velmi dlouho. Asi mohu prozradit, že mého soka v lásce hraje Vojta Dyk, takže mám pocit, jako bychom ani nehráli a bylo to doopravdy,“ říká s nadsázkou Oldřich Kaiser, jehož Ivan je výrazně starší než Renata. To, co se kdysi zdálo jako přednost, tak nyní vplouvá do horších časů. Ivan se straní lidí, společnost ho nebaví a nemůže se odhodlat dokončit rozepsanou knihu.

Příběh Renaty Soukupové zachycený Andreou Sedláčkovou odstartoval v prvním filmu rokem 1988. Od počátku tak série zachycuje nejen osobní vývoj hrdinky, ale i vývoj české společnosti, která rovněž prochází mnoha zvraty. „Postava Renaty je ukotvená nejen ve vlastním životě, ale i v sociálních vztazích. Její příběhy jsou i příběhem naší společnosti, v tom je, myslím, hlavní přesah a atraktivnost celé série,“ říká kreativní producent filmu Jan Štern.

„Hned jak jsem začala psát scénář, věděla jsem, že chci, aby to byl film o natáčení filmu, o lásce, která se rozpadá, a aby to byl příběh, kde bude hodně paralel a zrcadlových situací,“ říká režisérka Andrea Sedláčková a pokračuje: „Renatu jsme opustili jako spisovatelku a novinářku, která na rozdíl od svého partnera toužila po dítěti. Nyní je z Renaty režisérka a s Ivanem mají desetiletou holčičku a také vážnou partnerskou krizi.“

Druhou rovinou promyšleného scénáře je příběh rodičů hlavní hrdinky. Tu tentokrát tolik nezajímá příběh jejího otce, ale chce se dobrat poznání, proč ji jako malou holčičku opustila její vlastní matka. Chce zjistit pravdu o svých rodičích a odhalit jejich lži a polopravdy. Brzy se začne bát, že její život by se až nápadně mohl podobat tomu rodičovskému. V natáčeném filmu brojí proti lži, přitom v realitě sama kupí jednu lež za druhou.

Alžběta Plívová
Vedoucí Komunikace a PR, tisková mluvčí
Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Opravdová láska (2007) [TV film]

 Opravdová láska (2007) [TV film]
Opravdová láska n
 
Žánr: psychologický
Země: Česká republika
Režie: Andrea Sedláčková

(pokračování)

Krásný čas (2006) [TV film]

 Krásný čas (2006) [TV film]
Krásný čas n
 
Žánr: drama
Země: Česká republika
Režie: Andrea Sedláčková

(pokračování)

Můj otec a ostatní muži (2003) [TV film]

 Můj otec a ostatní muži (2003) [TV film]
Můj otec a ostatní muži n
 
Žánr: drama
Země: Česká republika
Režie: Andrea Sedláčková

(pokračování)

Ze života pubescentky (1999) [TV film]

 Ze života pubescentky (1999) [TV film]
Ze života pubescentky n
 
Žánr: drama
Země: Česká republika
Režie: Andrea Sedláčková

(pokračování)

Reklama