Zari
ohodnotit

Dívka u jezera

La ragazza del lago

Další název:
Dívka z jezera / The Girl by the Lake / Vieni a casa mia
Žánr:
Země:
Rok:
2007
Délka:
95 minut
„U malebného jezera nedaleko městečka v italských Dolomitech bylo nalezeno nahé tělíčko zavražděného děvčátka, které nikdy nikomu nic neudělalo. A přesto mu kdosi sáhnul na život. Otázka zní kdo...“
Popis / Obsah / Info k filmu Dívka u jezera
Je osm hodin a Marta, zrovna snídající placku, se vrací domů od tety, u níž v noci přespala. Na silnici u ní zastavuje náklaďák a jeho řidič, pomatený mladík Mario, nakonec Martu přesvědčí, aby s ním jela na jeho farmu. Ptáte se, proč Martě v mozku nesepnul alarm, který by ji včas varoval před neodvratnými potížemi? Martě je pouhých osm let. A již brzy bude nalezena mrtvá v jezeře nedaleko idylického horského městečka v italských Dolomitech. Když ale na místo činu přijíždí inspektor Sanzio ztělesněný vynikajícím Toni Servillem, záhy se ukazuje, že i přes krásnou fasádu je toto místo jedním velkým klubkem propletených, složitých a především nenásledováníhodných vztahů a starých křivd, které i přes svoji letitost mocně zasahují do přítomnosti. A pokud se policista bude chtít dobrat pravdy, musí nejprve celé to klubko rozplést. O úspěšnosti jeho počínání se budete moci přesvědčit v atmosférickém psychologickém krimithrilleru, který se stal nejúspěšnějším italským snímkem roku 2007 a odnesl si hned deset sošek Davida, nejváženějšího italského filmového ocenění, a také trofej z mezinárodního filmového festivalu v Benátkách. Režisérem bravurní studie lidské zloby, závisti a nenávisti se stal římský rodák Andrea Molaioli.

(Cinemax)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Dívka u jezera
Policejní inspektor Giovanni Sanzio začíná den v horském městečku, kde se cestou do školy ztratila malá Marta. Dívenka se brzy objeví, policista však narazí na mnohem hrůznější případ, jejž odstartuje nález nahého dívčího těla na břehu nedalekého jezera. Kdo ze sousedů mohl mít zájem na smrti půvabné Anny? Mezi podezřelými není jen prosťáček Mario, ale i dívčin otec Davide… Na povrch vycházejí skryté vazby mezi obyvateli navenek idylického místa, zatíženými bolestnou minulostí. Stárnoucí muž zákona na sklonku kariéry musí řešit i své problémy: manželka trpící Alzheimerovou chorobou ho přestává poznávat… Román norské spisovatelky Karin Fossumové získal v úchvatném prostředí italských Dolomit až dürrenmattovsky znepokojivý morální rozměr. Nevšední detektivní příběh o unikavosti pravdy a odvaze přijmout budoucnost, kterou nedokážeme ovlivnit, získal na MFF v Benátkách debutujícímu režisérovi Andreovi Molaiolimu cenu Isvema a představiteli hlavní role Tonimu Servillovi cenu Pasinetti. Film si odnesl 11 Donatellových Davidů za rok 2007.

(43. MFF Karlovy Vary, 2008)


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama