Zari
ohodnotit

Diagnóza: Šampión

Concussion

Další název:
Vyhraj a preži (SK)
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
31.3.2016
Popis / Obsah / Info k filmu Diagnóza: Šampión
Nadšení pro americký fotbal má ve Spojených státech podobu náboženského vytržení fanoušků a prostupuje společností od malých kluků na hřištích, kteří sní o stipendiích a profesionální kariéře, přes rodiny, usedající k přenosům, až k miliardovým obratům v národní lize NFL. Bennet Omalu (Will Smith), lékař původem z Nigérie, se úspěšně usadil v Americe a vybudoval si kariéru ve forenzní patologii. Jeho životní příběh se s národní sportovní posedlostí zkřížil, když zveřejnil svou studii o chronickém poškození mozků hráčů, jež je způsobeno tisíci údery do hlavy při každém zápasu, a rozpoutal tak kontroverzi ve válce o zdraví a nadšení pro hru.
MFF Praha – Febiofest 2016


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Diagnóza: Šampión
Will Smith se divákům představuje v hlavní roli snímku Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu doktora Benneta Omalu, špičkového forenzního neuropatologa, který jako první na případu profesionálního hráče amerického fotbalu objevil chronickou traumatickou encephalopatii, sportovní činností zapříčiněný úraz, a v nerovném souboji Davida s Goliášem usiluje o to, aby se o jeho objevu dozvěděla veřejnost. Ve svém citově vypjatém a nebezpečném boji je totiž nucen čelit jedné z nejmocnějších - a nejpopulárnějších - institucí na světě.

Zdroj: Falcon


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Diagnóza: Šampión
Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión ( Concussion ), dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu.

Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné.
Bontonfilm


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:50 - 01:45

31 minut již uběhlo
84 minut zbývá do konce

ČT2 - Moulin Rouge

22:50 - 00:50

91 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

23:40 - 00:40

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:40 - 00:45

41 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kevin Harvey

Harvey Kevin

Osama

Osama
Osama

Naposled navštívené:
Kevin Harvey

Harvey Kevin

Osama

Osama
Osama