Zari
ohodnotit

Děvče pro zábavu

The Goodbye Girl

Další název:
Loučím se, děvče
Rok:
1977
Délka:
106 minut
„Mezi dvěma lidmi, kteří jsou nuceni spolu sdílet byt, vykvete romance...“
Popis / Obsah / Info k filmu Děvče pro zábavu
Richard Dreyfuss předvedl oscarový výkon v příběhu o romanci, která vykvete mezi dvěma absolutně protikladnými lidmi, kteří jsou nuceni spolu sdílet byt v New Yorku.

Elliot Garfield právě přijel na Manhattan, aby získal hereckou roli svého života - Richarda III. na Broadwayi. Bývalá sboristka Paula McFaddenová dostala zase kopačky. Tentokrát ji její přítel opustil, pronajal svůj byt Garfieldovi a nechal Paulu a její devítiletou dceru bez práce i střechy nad hlavou. Garfield má na byt legálně právo, ale nemůže vyhodit matku s dítětem na ulici. A tak, navzdory Garfieldovým otravným zvykům - zpívání, pálení kadidla a nahé promenádě, tahle trojice vytvoří společný domov.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Děvče pro zábavu
Romantická komedie vypráví o tom, co všechno se může stát, když se v jednom bytě sejdou dva nájemníci. Bývalá tanečnice Paula žije s devítiletou dcerou Lucy a přítelem hercem Tonym. Jednoho dne však zjistí, že ji Tony opustil, odjel do Evropy a na rozloučenou jí zanechal dáreček v podobě podnájemníka v jejím vlastním bytě. Za dveřmi se totiž objeví začínající herec Ellitot, jemuž Tony byt pronajal a Paula musí řešit zapeklitou situaci. Je jasné, že problémy na sebe nenechají dlouho čekat…

Za svůj skvělý výkon v hlavní mužské roli získal Richard Dreyfuss Oscara, Marsha Mason v hlavní ženské roli a Quinn Cummings ve vedlejší roli získaly oscarové nominace. Nominaci na Oskara získal i film a Neil Simon za scénář.


Autor: Veronika42

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

90 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Wall Street: Peníze nikdy nesp...

22:10 - 00:20

105 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

120 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

65 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama