Zari
ohodnotit

Devatenáct klavírů [TV film]

Žánr:
Rok:
2008
Délka:
82 minut
„Miroslav Donutil jako slavný detektiv Klubíčko musí vyřešit nejeden zapeklitý případ! Tentokrát nás pátrání po vrahovi pianisty zavede do Karlových Varů roku 1937, kdy se nebezpečí nacismu přelévá přes hranici a Hitlerovi muži se neštítí ničeho!“
Popis / Obsah / Info k filmu Devatenáct klavírů
Česká televize odvysílala dva televizní filmy podle detektivních románů Emila Vachka: Muž a stín a Zlá minuta. V obou příbězích z první republiky vystupuje vrchní inspektor Klubíčko, detektiv čapkovského ražení, starý mládenec, kterého vynikajícím způsobem ztvárnil Miroslav Donutil. Film Devatenáct klavírů je posledním příběhem triptychu. Odehrává se těsně před Mnichovem, kdy na Karlovarsku řádí Henleinovci a kdy česká policie, aby je nedráždila a aby zabránila (marně, jak víme) atakům z říše, musí lecjaký případ diplomaticky „zamést pod koberec“. V jednom karlovarském hotelu je nalezen mrtvý lázeňský host, vážený německý hudební skladatel. Klavír, na němž komponoval, je úplně barbarsky zničený. Pražské ředitelství požádá o výpomoc Klubíčka, ale je třeba nasadit ještě jednoho diskrétního pátrače. Je jím náš známý inspektor Veverka, který si zrovna musí ve Varech léčit žlučník. Partnerem je mu místní zkušený karlovarský inspektor Tykač. Brzy se ukáže, že někdo něco hledá v klavírech karlovarské továrny na hudební nástroje Orfeus, jejíž majitel náhle zmizel a podnik přešel za podezřelých okolností do nacistických rukou. V příběhu nechybí další vražda, okouzlují v něm půvabné ženy, podstatnou roli hraje milostná zrada a na své si přijde i nepostradatelný novinář Laurin. Atmosféra první republiky se kalí, nebezpečí je za dveřmi, ale vtipný vachkovský kolorit příběhu zůstává.
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Devatenáct klavírů
Příběh Devatenáct klavírů se odehrává roku 1937 v Karlových Varech, kdy do českého pohraničí doléhá sílící německý nacionalismus. V místním hotelu je zavražděn německý hudební skladatel a česká policie se snaží případ vyšetřit dříve, než z něj média udělají skandál mezinárodního významu.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Muž a stín (2007) [TV film]

 Muž a stín (2007) [TV film]
Muž a stín n
 
Žánr: detektivní
Země: Česká republika
Režie: Dušan Klein

(pokračování)

Zlá minuta (2005) [TV film]

 Zlá minuta (2005) [TV film]
Zlá minuta n
 
Žánr: detektivní
Země: Česká republika
Režie: Pavel Kačírek

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

28 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

78 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama