Zari
ohodnotit

Děti před manželstvím

Péchés de jeunesse

Další název:
Hříchy mládí
Žánr:
Země:
Rok:
1942
Délka:
95 minut
„Bohatý osamělý obchodník na stará kolena začne hledat své nemanželské děti“
Popis / Obsah / Info k filmu Děti před manželstvím
"Děti před manželstvím". Režisér Maurice Tourneur se v tomto popisovaném filmu, představil jako udržovatel oné linie francouzského filmu, kterou tehdy zakládali Duviére a Saša Guitry. Také Tourneur dal svému hrdinovi "hledat ztracený čas" a retrospektivně promítal jeho osud a osudy lidí s ním spojených v mírně ironickém osvětlení a sváděl jej k vědomě optimistickému závěru. V jeho případě jde o bohatého bonvivána, jemuž dotírající stáří teskně připomnělo studenou samotu.

Vydá se tedy vyhledat některého ze svých levobočků, jež kdysi sice se štědrými dary, ale bez otcovského citu od sebe odvrhl. Po třech případech trapného rozčarování konečně nachází v sirotčinci synka, jehož i s jeho matkou ba i s jeho malými společníky v studeném sirotčinci může zahrnout svou láskou a svým bohatsvím. Velký filmový herec Harry Baur zahrál si ve stárnoucím světákovi svou poslední úlohu. Byl to hluboký projev člověka, který už svou zkušeností, klidnou inteligencí a konečnou rozvahou nad životem stál s chápajícím úsměvem nad všemi starostmi tohoto pozemského údolí krom jedné, a tou byla starost o pokračování života.

Charakterní doprovod velkému sólistovi poskytovaly hlavně ženské role, v nichž se osvědčily Marguerite Ducouretová, Yvette Chauviréová, Monique Joyceová a Lise Delamarová.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Společně to zvládnem!

20:10 - 21:25

7 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

107 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Zrádci

20:15 - 21:35

2 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

Reklama