Zari
ohodnotit

Děti flamenka [2k digital]

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
52 minut
Premiéra v ČR:
16.12.2013
„Dvě děti, dva světy, jedna hudba“
Popis / Obsah / Info k filmu Děti flamenka
Film vypráví o dvou mladých talentovaných umělcích, kteří pocházejí z rozdíleného etnického a rodinného zázemí, ale jejich cesty se protnou díky jejich mimořádnému talentu a lásce k hudbě flamenka.

Amósovi je dvanáct let a vyrůstá v Salamance. Od tří let se věnuje kytaře a skládá svou vlastní hudbu. Dnes představuje vycházející hvězdu v oblasti flamenkové kytary, které vzdal nedávno hold i slavný Paco de Lucía.

Abraham je dvanáctiletý zpěvák flamenka, jenž pochází z komunity španělských Romů na periferii Madridu. Vyrůstá v široké rodině, kde je flamenkový zpěv součástí každodenní reality a předává se z generace na generaci.

Film představuje dojemný příběh o dětské slávě, cestě, která k ní vede, a pulsující subkultuře flamenka.
Kino Aero


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Děti flamenka
K natočení hudebního dokumentu Děti flamenka přivedl Kateřinu Hager (nar. 1977) letitý zájem o flamenco (zejména o jeho hudební složku), jemuž propadla během delšího pobytu v Granadě a o němž psala mj. bakalářskou práci v rámci studia na FF UK. Vyhledala dva mimořádně nadané dvanáctileté španělské muzikanty (Amóse a Abrahama), kteří se rozvíjejí zcela rozdílně. Originálně zaznamenala podstatné, co je pro společnou vášeň chlapců důležité: dřina, kázeň, cílevědomost, nadání, tradice, emoce a dobré zázemí. Snímek vznikal déle než rok na jihu Španělska a v Madridu, jeho součástí jsou záznamy z koncertů, mj. i v Praze.
-kk-, Filmový přehled 2013/Z


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama