Zari
ohodnotit

Deník zabijáka

You Kill Me

Další název:
Denník zabijaka (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
93 minut
„O nájemném vrahovi, který má problém s alkoholem, a tak musí jít na léčení.“
Popis / Obsah / Info k filmu Deník zabijáka
Frank Falenczyk má svoju prácu veľmi rád. Teší ho, že môže pracovať v rodinnom biznise pod vedením svojho strýka Romana Krzeminského. Čo na tom, že ide o prácu nanajvýš nelegálnu a kriminálnu – Frank totiž pracuje vo svojej mafiánskej rodine v Buffale. Náplňou jeho práce je vydieranie a zabíjanie ľudí, ktorí ohrozujú obchodné záujmy rodiny. Všetko by šlo ako doteraz, keby... Keby nevyšlo najavo, že Frank má problém s alkoholom a pre svoju závislosť si neplní povinnosti. Pohár trpezlivosti pretečie, keď opitý Frank prespí zbitie šéfa konkurenčného írskeho gangu. Rodina sa rozhodne problém riešiť a pošle Franka na protialkoholické liečenie do San Francicsa, kde sa Frank zoznámi s osamelou Laurel Pearsonovou. A ako áno, ako nie, Laurel je jeho ženou snov. Frank začne nazerať na svoj život aj z druhej strany, a tak sa na stretnutiach anonymných alkoholikov začne so svojimi problémami otvárať aj pred cudzími ľuďmi...

Zdroj: JOJ


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Deník zabijáka
Gangster a občasný alkoholik Frank Falenczyk (Ben Kingsley) pracuje v americkému Buffallu jako nájemný zabiják pro polskou mafii, kterou vede jeho vzdálený příbuzný Roman (Philip Baker Hall). Ve městě je polská mafie jen okrajová, její činnost vynáší málo při konkurenci dalších gangů z podsvětí, a tak musí provozovat i firmu na úklid sněhu. Frank likviduje ty, kteří ohrožují zájmy polské skupiny. Jednoho večera však nastanou komplikace, když při čekání na šéfa konkurečního irského gangu O´Leareyho, zabiják usne zmožený pořádnou dávkou alkoholu, a vyhlédnutá oběť mu unikne. To už je dost i pro Romana, kterému navíc Frank ráno při vysvětlování svého prohřěšku pozvrací parádní koberec. Naštvaná rodina se rozhodne poslat ho do San Francisca na léčení. Frank se ubytuje, sdružení Anonymních alkoholiků mu není nijak zvlášť sympatické, ale svůj názor částečně změní, když potká v pohřebním ústavu, kde nyní pracuje na úpravě zesnulých, sympatickou Laurel Pearsonovou (Téa Leoni), sice poněkud svéráznou a cynickou krasavici-zákaznici, která zařizuje pohřeb vlastního otce. Oba se do sebe zamilují a Laurel pranic nevadí, čím se Frank živí. Ten začne na sobě pracovat a odbourávat problémy s alkoholem právě ve spolupráci se sdružením alkoholiků. Potom je však Frank odvolán do Buffalla, kde se objevují problémy s irskou mafií. Měl by být vyléčen a připraven zasáhnout, navíc ho bude doprovázet jeho milovaná Laurel.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Deník zabijáka
Vynikající nájemný zabiják Frank Faleczyk (Ben Kingsley) přestává, pro svůj kladný vztah k alkoholu, zvládat své řemeslo. Po několika zkažených akcí, v alkoholovém opojení zapomene zabít šéfa konkurenční mafie, ho šéf posílá na terapie anonymních alkoholiků. Současně s léčbou pracuje v márnici, kde se setkává s osamělou Laurelou (Tea Leoni) a začíná vnímat svůj problém vážněji. Deník zabijáka je černou ale i romantickou komedií vhodně zkombinovanou se seriózní gansterkou.


Autor: Hugin

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

9 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

16:50 - 17:50

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

44 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Slepice ve větru (Kaze no naka no mendori)

Slepice ve větru
Kaze no naka no mendori

Naposled navštívené:
Slepice ve větru (Kaze no naka no mendori)

Slepice ve větru
Kaze no naka no mendori