Zari
ohodnotit

Deníček moderního fotra

Další název:
Denník moderného fotra
Rok:
2020
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
12.8.2021
Popis / Obsah / Info k filmu Deníček moderního fotra



Někdy vás život náhodně dostane do situace, kterou nečekáte, ale musíte se s ní vyrovnat jako chlap! Nataša a Dominik se neplánovaně stanou rodiči. Nataša, úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak se dohodnou, že hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, že mu poskytne dostatek času napsat konečně knihu, kterou dlouho plánuje. Chyba lávky! Dominik musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska…

CinemArt


Popis / Obsah / Info k filmu Deníček moderního fotra



Deníček moderního fotra, první celovečerní film Jana Haluzy (nar. 1987), který je zároveň i autorem scénáře. Jde o adaptaci populární stejnojmenné předlohy Dominika Landsmana, jež vycházela nejprve jako blog a později byla vydána i knižně. – Snímek stejně jako jeho literární předobraz vypráví v ich-formě o strastech novopečeného otce. Tím se stal novinář Dominik náhodou, po jedné noci strávené s návrhářkou hraček Natašou. Pár, který neměl v plánu společnou budoucnost, se musí vypořádat s nečekanou situací, kdy těhotná mladá žena nemá kde bydlet a muž nemá z čeho platit alimenty. Uzavřou proto dohodu. Nataša se nastěhuje k Dominikovi, který o rok odsune chystaný studijní pobyt ve Velké Británii a zůstane na rodičovské dovolené, zatímco návrhářka se po šestinedělí vrátí zpět do svého dobře honorovaného zaměstnání. Po uplynutí roční lhůty mají v plánu se rozejít a žít nezávisle na sobě dál. Naivní představy mladého otce o klidné „dovolené“, během níž stihne napsat vytoužený román, brzy vezmou za své a na Dominika čekají měsíce stereotypní péče o nespavého syna, kterému se musí plně věnovat. Postupem času si na novou roli zvykne, k dítěti stejně jako k jeho matce si vytvoří vztah a společně fungují jako skutečná rodina, která nemá s jejich původní, na rozumové úvaze postavené úmluvě nic společného. Chvíle strávené se synem muže navíc inspirují k sepsání úspěšného blogu. – Řemeslně zručně natočený debut má poněkud předvídatelný děj, nicméně obsahuje autentické i vtipné momenty vycházející z glos a bujných představ hrdiny i z dobře načasovaných gagů s řadou odkazů především na americké filmy 80. let. Díky dynamické kameře, střihu a výrazné hudební složce vznikl obrazově a režijně nápaditý snímek, který se opírá nejen o výborné výkony představitelů ústřední dvojice, Jiřího Mádla a Terezy Ramby, ale i o další výrazné herecké osobnosti ve vedlejších rolích (Ondřej Malý, Pavla Tomicová a jiní). Epizodku taxikáře si ve filmu zahrál sám autor literární předlohy Dominik Landsman.

Zdroj: -mkm- / Filmový přehled

poznámka
Premiéra byla původně naplánována na 21. ledna 2021. Vzhledem k druhému uzavření kin po vyhlášení nouzového stavu v České republice kvůli pandemii Covidu-19 (od 12. října 2020 do 23. května 2021) byla odsunuta až na srpen 2021.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Eva Košlerová

Košlerová Eva

Naposled navštívené:
Eva Košlerová

Košlerová Eva