Zari
ohodnotit

Darmošlap z Nemanic a princezna Terezka [TV inscenace]

Rok:
1983
Délka:
55 minut
„Pohádka o smutném království a veselém malíři.“
Popis / Obsah / Info k filmu Darmošlap z Nemanic a princezna Terezka
POZOR SPOILER

Do Šťastného království přichází mladík Jakub. Přečte si nařízení krále Brundibára IV. o zákazu smíchu a legrace, ale nic si z toho nedělá. Stráži řekne, že si přišel pro princeznu Terezku.

Pan král poslouchá svého komořího, který mu udílí rady, zrovna když mu přivedou Jakuba - ten končí ve vězení. O tom, že tam je, se dozví princezna a ihned se jde na něj podívat. Ti dva si padnou do oka, ale nevědí, že komoří se spojil s čarodějnicí, aby Terezku získal. Tato babice mu vyčaruje nápoj lásky, který on Terezce podstrčí. Ale viděl ho dvorní šašek a pohár schválně vylije. Jakub se domlouvá s králem, že bude malovat Terezku. Tak se maluje a maluje a přitom se dávají i pusinky. A zdá se, že to oběma vyhovuje. Jenže král chce, aby se mu dcera vdala, a to za komořího. Ten opět povolává do zbraně babici a tentokrát chce jed. Ten pošle Jakubovi do vězení. Jenže to opět vidí šašek a opět to zařídí tak, aby se jed k Jakubovi nedostal. Co s nimi bude dál?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Darmošlap z Nemanic a princezna Terezka
Hrdina pohádkového příběhu je chudý malíř Jakub, v podání Vladimíra Kratiny, který nesnese hloupost a smutek kolem sebe. Dospělí se mračí, není slyšet žádný smích, všechno dookola je ponuré a smutné. Musí přijít na to, jak to udělat, aby se znovu všichni usmívali, měli se rádi a bylo to opět šťastné království.


Autor: georginaa

Popis / Obsah / Info k filmu Darmošlap z Nemanic a princezna Terezka
Romantická pohádka vypráví o chudém malíři Jakubovi, který navštíví smutné království, kde se nikdo nesmí smát. To se ale Jakubovi pranic nelíbí. Podaří se mu změnit smutné království na veselé? Každopádně kouzelné malování mu pomůže dostat za ženu krásnou princeznu Terezku a vypořádá se i se zákeřným komořím, který s pomocí úkladů a kouzel zlé čarodějnice chtěl trůn i princeznu získat pro sebe. V titulních rolích Vladimír Kratina a Veronika Freimanová.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama