Zari
ohodnotit

Daleko od ní

Away from Her

Žánr:
Země:
Rok:
2006
Délka:
110 minut
„Vzpomínky neztratíš, i když milovaná žena odejde.“
Popis / Obsah / Info k filmu Daleko od ní
Film se odehrává v kanadském Ontariu v malém městečku Brant County. Začíná jako romance, letité manželství Granta (Gordon Pinsent) a Fiony (Julie Christieová) probíhá v klidu a harmonii až do chvíle, než se začnou u ženy projevovat příznaky vážně nemoci. Začíná mít výpadky paměti a sama si uvědomuje, že jsou to první příznaky Alzheimerovy choroby. Uvědomuji si, jaké obtíže jí a Grantovi nemoc začíná přinášet a sama se rozhodne pro hospitalizaci v blízkém sanatoriu. Grant nesouhlasí, protože podmínkou je první měsíc nemocné bez návštěv. Nakonec se nechá od Fiony přesvědčit, Po měsíci při první návštěvě zjišťuje, že nemoc postoupila a Fiona si na něho nepamatuje.

Navíc vidí, jak se Fiona sblížila s němým pacientem Aubreyem (Michael Murphy). Jak běží čas sblížení Fiony a Aubreye pokračuje a vyvine se mezi nimi blízský vztah. Když musí Aubreyova žena Marian (Olympia Dukakisová) vzít pro nedostatek peněz ze sanatoria Aubreye domů, Fiona upadne do těžké deprese. Grant navštíví Marian a snaží se ji přesvědčit, aby umožnila společný život Fiony a Aubreye. Ta nesouhlasí, ale jak jsou návštěvy Granta častější, začne se smiřovat s nastalou realitou.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Daleko od ní
Stárnoucí Grant stále miluje svoji ženu Fionu, vedle níž prožil celý život. Teď společně tráví veškerý čas v domku uprostřed překrásné poloopuštěné kanadské divočiny. Grant ale vidí, že se mu jeho nemocná žena začíná nenávratně vzdalovat. Nemůže s tím ale příliš mnoho udělat…

Působivé komorní drama o zvláštních proměnách vztahu dvou lidí natočila režisérka Sarah Polley (známá spíše svými hereckými kreacemi ve filmech Sladké zítřky, eXistenZ). Její snímek získal Zlatý Glóbus za rok 2007 pro Julie Christie (jež tu ztvárnila jednu z hlavních úloh), kromě toho však celou řadu dalších prestižních ocenění.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Daleko od ní
Tiché soužití Fiony a Granta ve srubu uprostřed zasněžené krajiny se rozpadá v okamžiku, kdy stárnoucí, byť stále atraktivní žena, jež trpí množícími se poruchami paměti, dobrovolně odchází do domu s profesionální péčí. Zlomený Grant se ze dne na den stává pasivním pozorovatelem nové reality, jež obklopuje náhle odcizenou ženu jeho života.

Zajímavost: Sarah Polleyová, kanadská herečka pozoruhodná nejen díky svému talentu, ale i pečlivému výběru rolí, si pro svůj celovečerní režijní debut zvolila povídku Alice Munroové „The Bear Came Over the Mountain“.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:45

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:50 - 09:15

20 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama