Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Dagon
Kotvící jachta u španělského pobřeží.
Paul (Ezra Godden) a Barbara (Raguel Meroňo) si spolu se svými přáteli Howardem (Brendan Price) a Vicki (Birgit Bafarull) užívají slunečného dne na dovolené na jachtě. Zničehonic se ale přihrne bouře a jejich jachta je vržena na skalisko. Vicki se zaklíní noha v podpalubí a nemůže se hnout a ani se vyprostit. Paul s Barbarou se tedy vydají ve člunu do blízkého přístavního městečka Imboca.

Tam nemůžou nikde nikoho nalézt a i domy vypadají dost opuštěně.A ž teprve ve zvláštním kostele objeví mrtvolně bledého kněze (Ferran Lahoz), který jim pomůže. Najde dva rybáře, kteří se s Paulem vrací k lodi. Barbaře, když vidí, že jí nefunguje mobil, poradí, aby šla do hotelu.T am prý mají telefon. Barbara jde tedy do hotelu, kde ji však recepční i s knězem napadnou. Mezitím Paul s rybáři u jachty zjistil, že je prázdná. Vrátí se tedy zpět do přístavu. Kněz jej posílá do hotelu a tvrdí mu, že Barbara odjela pro policii a že se tam s ním potom setká.
Paul se snaží v hotelu ubytovat. Moc se mu to nedaří. Nic zde pořádně nefunguje a všude je strašná špína a nepořádek. Nakonec únavou usíná v křesle. Probudí jej až děsivá noční můra, jenž se mu nezdála poprvé. Nahlédne ven z okna hotelu a tam vidí obyvatele městečka,kteří se chovají více než podivně.Začnou Paula pronásledovat a on uteče až do nějakého skladiště. Tady jsou umístěny stažené lidské kůže a Paul ke své hrůze zjistí,že jedna je Howardova.Zapálí tedy skladiště a uteče. Ti podivně se pohybující a divné skřeky a zvuky vydávající lidé začnou zachraňovat ty lidské kůže.

Paul utíká k nábřeží, kde potkává starého bláznivého opilce Ezeguiela (Francisco Rabal), ten je ještě (kromě toho "chlastu") normální člověk. Od něj se Paul dozvídá historii městečka, kapitánu Cambarovi a i o bohu jménem Dagon, který si vyžaduje lidské oběti. Též mu řekne, že Vicki i Barbara jsou už zcela jistě mrtvé.

Poté se Paul dostane do domu Xaviera Cambara (Joan Minguell), vnuka kapitána Orlea Cambary, aby zde ukradl auto. Potkává tady tajemnou dívku Uxiu (Macarena Gomez), kterou vídává ve svých snech. Ta jej prosí, aby s ní zůstal. Jenže Paul, když vidí, že má žábry a místo nohou chapadla, uteče.Ukradne auto a snaží se ujet. Rybí lidé jej však chytí a zavřou k Ezeguielovi, Vicki a Barbaře, kteří jsou stále naživu.

Po nějaké době době si pro ně rybí lidé přijdou a Vicki, která se zmocní nože, se raději sama zabije, protože s ní bůh Dagon ve vodě obcoval. Kněz za pomoci svých sluhů stáhne z Ezeguiela kůži za živa. Je na řadě Paul. Toho však zachrání Uxia a prozradí mu, že jeho osudem je žít na věky po jejím boku. Když Uxia opustí mučírnu, zabije Paul kněze i jeho pomocníka a vydává se i s kanystrem plným benzínu do Dagonovy svatyně.

Tady zatím Uxia pořezala nožem Barbařino krásné nahé tělo, jenž teď visí nad otvorem, ve kterém se objeví Dagon a stáhne si ji do mořské hlubiny. Paul zatím zapálil několik rybích lidí, ale ostatní jej přemohli. Ujímá se ho Uxia a přichází Xavier. Od něj se Paul dozví, že jeho matka, která kdysi utekla ze Španělska, byla provdaná za Xaviera - ten je tedy jeho otec a Uxia nevlastní sestra. Paul tomu nemůže a ani nechce uvěřit, proto zvolí raději dobrovolnou smrt než-li takový život.

Vezme tedy kanystr se zbytkem benzínu, vyleje ho na sebe a zapálí se. Není mu však souzeno zemřít. Uxia, když to uvidí, svlékne se do naha, chytí Paula za ruku a skočí s ním otvorem pro Dagona do moře......

...když se Paulovi pod vodou vytvoří žábry a on začne normálně dýchat, pochopí, že měli Xavier s Uxií pravdu a on tedy začne plavat za ní vstříc svému osudu.

Sen, který ho trápil jako noční můra, se stal skutečností.

Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Dagon
POZOR SPOILER!!

V mořské hlubině se potápí muž. Vpluje do velkého otvoru, očividně ne přírodního. Zde spatří dívku. Bez vzduchových lahví, bez masky, bez ničeho. Jen jakousi velmi tenounkou látkou se pak přikryje. Muž se k ní blíží, když vtom…

Muž procitne ze snu. Nalézá se na jachtě svého přítele Howarda a jeho ženy Vicky. On sám se jmenuje Paul a je zde se svou přítelkyní Barbarou. Jachta je nedaleko pobřeží u vesnice, ze které zaslechnou podivný zpěv beze slov. Pak se začne blížit podivná bouře a jachta narazí na skálu. Vicky se zraní a Howard zůstane s ní na lodi, kdežto Barbara s Paulem se vydávají na břeh pro pomoc. Zde skoro nikdo není, až později narazí na kněze. Ten zařídí Paulovi odvoz pro pomoc na Howardovu jachtu a Barbaře zařídí hotel. Ta si povšimne blan mezi knězovými prsty. A později je jím a recepčním napadena. Když pak do téhož hotelu dorazí Paul, na jachtě totiž nikoho nenašel, záhadně zmizeli, je mu přítomnost Barbary zapřena. On však ví, že zde byla, protože našel na pultu její zapalovač a také si povšiml, že recepční má žábry. V noci se k hotelu blíží dav záhadných postav vydávajících podivné zvuky a vesměs se i podivně pohybujících. Paul před davem prchá a vidí podivné věci. Stažené lidské kůže a mezi nimi i kůži z Howarda. Také narazí na muže, který si říká Ezequiel. Ten je v jednom kuse ožralý, ale je schopný komunikace. Vysvětlí Paulovi, co se zde děje, a přidá zážitek z dětství, kdy vlastně všechno začalo. Vypráví, že jeho vesnice Imboca byla bez úlovku ryb, ale pak moře vyplavilo zlato. Všichni byli nadšení, ale přestali uctívat Krista a začali uctívat boha Dagona. Kdo ne, zemřel. Dagon pak začal vyžadovat oběti. Lidé se měnili a mění v mořské bytosti a „chystají se do moře“. Paul pak při dalším útěku dojde až do pokoje, kde narazí na dívku ze svého snu. Jmenuje se Uxía a je královna. Velice se k ní má, ale jen do chvíle, když zjistí, že má místo nohou „chapadla“. Opět se dává na zběsilý úprk. Musí bojovat proti velmi podivným tvorům. Ovšem je polapen do sítě a zajat. V zajetí nalézá Barbaru, Vicky i Ezequiela. Vicky však páchá sebevraždu a Paul s Ezequielem končí v řetězech. Ezequielovi je stažena kůže z hlavy a Paula nechá osvobodit královna, protože si jej vybrala za muže. Paul však prchá a ocitá se u rituálu, kde má být obětována Barbara. Vyjde mu pokus o její záchranu a záchranu sebe sama???


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Dagon
Paul a Barbara tráví krásné slunečné chvíle na moři. Silná bouře je však zanese do malého rybářského městečka a idylická dovolená se náhle změňí v noční můru. Obvatelé uctívají tajemného Dagona a pomalu se z nich stávají nebezpečné mořské stvůry! Natočené podle povídky mistra hororu H.P.Lovecrafta.

Autor/Zdroj: /DVD


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

06:00 - 06:25

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

06:00 - 06:50

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:05 - 06:55

18 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Jen počkej! (1969) [TV seriál]

06:05 - 06:25

18 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama