Zari
ohodnotit

Co je šeptem...

Rumor Has It

Další název:
Klebetí sa... (SK); Hovorí sa... (SK); Wo die Liebe hinfällt
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
9.2.2006
„Podle skutečné fámy ...“
Popis / Obsah / Info k filmu Co je šeptem...
Sarah Huttinger pracuje jako novinářka, která má v deníku New York Times na starosti lokální zprávy, zejména pak svatby a nekrology. Se svým snoubencem, právníkem Jeffem Dalym, právě letí na svatbu mladší sestry Annie. Setká se tu se svéráznou, energickou babičkou Katharine, které se svěří s tím, že si není jistá, zda se má za Jeffa provdat. Necítí se ještě na usedlý manželský život a touží spíše po dobrodružství. Od babičky se dozví, že její matka Jocelyn, která zemřela, když byla Sarah ještě dítě, pár dnů před svatbou zmizela a prožila krátkou milostnou pletku s neznámým mladíkem. Sarah při srovnání své povahy s povahou otce i sestry začne pochybovat, jestli je dcerou svého otce, a rozhodne se matčina milence najít. Při pátrání se dočká dalšího překvapení, když tetě Mici uklouzne, že podle matčiny aférky byl natočen úspěšný film Absolvent. Šokovaná Sarah pochopí, že s neznámým mladíkem se tehdy vyspala nejen její matka, ale také babička Katharine. Ví, že se dotyčný jmenuje Beau Burroughs, že zbohatl pomocí internetových obchodů, a tak se za ním vydá do San Francisca, kde muž právě přednáší na kongresu. Dozví se od něj, že kvůli úrazu při fotbale zcela určitě nemůže být jejím otcem, a pak se společně opijí, což má zcela nečekané následky.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Co je šeptem...
V životě Sarah vládne pořádný chaos. Svému příteli slíbila, že si ho vezme, ale teď v ní toto závažné rozhodnutí vzbuzuje strach. Také její kariéra v deníku The New York Times je značně nejistá. A aby toho nebylo málo, její sestra Annie se má zanedlouho vdávat a Sarah se tedy musí vydat do Kalifornie na její svatbu, což ovšem také znamená, že bude nějaký čas trávit s rodinou. Jediná věc, díky které se rodinná sešlost dá přežít, je přítomnost její čiperné babičky Katharine, které v nestřežené chvíli ujede, že matka Sarah se před třiceti lety, těsně před svatbou, spustila s tajemným mladým mužem a podle této „zaručené“ zprávy byl tehdy natočen úspěšný film. Sarah věří, že tento dávný příběh může být klíčem k její pravé identitě a proto se svým přítelem odletí do New Yorku, aby tam vyhledala matčina někdejšího spolužáka, Beau Burroughse, který je v současnosti slavným internetovým multimilionářem. Tento muž s pravděpodobností rovnou jistotě není jejím pravým otcem, ale někým, do koho by se bez problému zamilovala i ona. Toto podivné setkání ji vede zpět k tomu, co sice nejlépe zná, ale čemu zároveň naprosto nerozumí – ke své rodině ...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Co je šeptem...
Scénář k filmu Co je šeptem... vychází z dobrého nápadu: rozvíjí téma literárního bestselleru Absolvent z roku 1963 a jeho legendární filmové adaptace (1967, FP 11/89 - V, 1/2002z). V tehdejším příběhu se mladík Benjamin Braddock miloval s mnohem starší paní Robinsonovou a pak i s její dcerou Elaine. Ta se však měla provdat za jiného, on ji však "unesl" od oltáře. V roce 1997 pochopí newyorská lokálkářka Sarah Huttingerová při návštěvě rodné Pasadeny v Kalifornii, že zmíněný příběh se stal její babičce a její matce, která však už dávno zemřela. Mladá žena přijela domů se svým snoubencem Jeffem na svatbu mladší sestry Annie. Trpí však vnitřní nejistotou a domnívá se, že je nemanželským dítětem. Podaří se jí setkat se s mužem, který byl předobrazem smyšleného hrdiny Benjamina Braddocka. Stále ještě mužný Beau Burroughs, který sice nikdy nematuroval, ale který se vypracoval na velkého boháče, ji však přesvědčí, že on kvůli dávnému sportovnímu úrazu jejím otcem být nemůže. Shodou okolností se věkově rozdílná dvojice po bouřlivém večeru pomiluje. Sarah však pochopí, že chce opravdu strávit život s Jeffem, a rozhodne se stejně tak jako kdysi její matka. Musí však oddanému muž slíbit, že byla opravdu poslední žena z jejich rodu, která měla s Burroughsem něco společného. - Zkušený režisér Rob Reiner zručně natočil romantickou komedii, opírající se zejména o účast hvězd. Vedle Jennifer Anistonové se objevují Kevin Costner v "roli" zestárlého Dustina Hoffmana, zatímco Anne Bancroftovou jako údajnou paní Robinsonovou nahradila vitální Shirley MacLaineová jako babička Katharine Richelieuová. Snímek však zcela jistě nedosáhne věhlasu svého "zdroje". Má poněkud rozvleklé tempo a až příliš sází na poněkud jednostrunnou Jennifer Anistonovou.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2006/3


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Westerland

Westerland
Westerland

Naposled navštívené:
Westerland

Westerland
Westerland