Zari
ohodnotit

Cizinec

Down in the Valley

Další název:
Dolů do údolí
Rok:
2005
Délka:
125 minut
„Někdy je těžké rozpoznat tu správnou cestu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Cizinec
Sedmnáctiletá Tobe (Evan Rachel Woodová) žije v San Fernando Valley s otcem (David Morse), který pracuje jako vězeňský dozorce, a mladším bratrem Lonniem (Rory Culkin). Jednoho dne se u benzínové pumpy seznámí s Harlanem, který je asi o deset let starší, obléká se a mluví jako kovboj a na dívku udělá svým vystupováním velký dojem. Její otec však v mladém vetřelci záhy rozpozná hrozící nebezpečí a dceři zakáže se s ním stýkat. Tobe samozřejmě neposlechne a drama, které začalo jako příběh mladé lásky, spěje k neodvratně tragickému konci...

Scenárista a režisér David Jacobson na sebe upozornil už portrétem sériového vraha Dahmer (2002) a s obsazením Cizince měl velké štěstí, když se mu do ústřední role charismatického Harlana, žijícího v zajetí falešných představ, podařilo získat Edwarda Nortona (který se navíc stal jedním z producentů filmu). Jeho partnerka Evan Rachel Woodová je dokonalou představitelkou rebelantského ale naivního mládí a čerstvý držitel hereckého ocenění z Karlových Varů David Morse tady v postavě milujícího leč přísného otce předvádí další ze svých přesvědčivých kreací. V malé roli farmáře Charlieho se objevuje herecký veterán Bruce Dern. Snímek Cizinec (2004), jenž je překvapivě komplexní studií nejednoznačných postav, byl poprvé představen publiku v sekci Un Certain Regard na MFF v Cannes 2005.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Cizinec
Když se charismatický kovboj Harlan Carruthers (Norton) setká se znuděnou neklidnou městskou puberťačkou, jejich životy se otočí naruby. Tobe představuje pro Harlana v současném Los Angeles jedinou čistotu a nevinnost. Harlan přitahuje Tobe svým šarmem a romantickou duší. Přes všechny své rozdíly prožívají vášnivou romanci, která trvá až do doby, kdy zjistí, že Tobe není na hloubku Harlanovi lásky připravena. Najednou se vše změní a Tobe přichází na to, že Harlan není takový, jaký se původně zdál.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 10:10

1 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

08:30 - 09:30

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:50 - 09:20

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama