Zari
ohodnotit

Chudí boháči

Szegény gazdagok

Další název:
Chudobní boháči / Poor Rich
Země:
Rok:
1959
Délka:
99 minut

Obsah filmu Chudí boháči

 
Maďarský spisovatel Jokai Mór napsal dobrodružný, romanticko historický námět k filmu s českým názvem Chudí boháči (Szegény gazdagok,)natočeným v roce 1959. Mladá krásná Henriette (Krencsey Marianne) je zamilovaná do mladíka, který je pro její příbuzné naprosto nepřijatelný, je jím Vámhidy Szilárd (Láng József). Nic nepomáhá, ani Henriettin pokus o sebevraždu. Je provdána proti své vůli zámožnému šlechtici baronu Hataszegedimu, který jí odváží na svoje sídlo. Henriettě nezbývá než si zvykat, i když je myšlenkami stále u své lásky. Jednoho dne jí manžel obdaruje drahoceným šperkem, který si vezme s sebou na návštěvu sousední šlechty, kam je...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

cicis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2008
Chudí boháči (1959)
Úžerník Demeter Lapussa núti svoju krásnu   neter Henriettu do sobáša s barónom Hátszegim   napriek tomu,že Henrietta je zaľúbená do   nemajetného Szilárda Vámhidyho.Pokus mladých o   samovraždu zlyhá , a gróf si odvádza svoju   manželku do Sedmohradska.Okolie drží v   neustálom strachu tajuplný zbojník Fatia Negra   – muž s čiernou maskou, kto nie je nikto iný   jako barón Hátszegi.Barón má aj milenku ,   ktorú tiež podvádza a tá z pomsty pošle   naňho pandúrov.Grófa prenasleduje z pomsty aj   Vámhidy , a keď sa Fatia dostane do pasce   spácha samovraždu.
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Tento film byl opravdu ve své době hojně   navštěvovaný. Barevný, romantický,   kostýmní, opravdu pastva pro oči.   Dobrodružství, nebezpečí, nešťastná láska   - tento film měl všechny atributy,jak uspokojit   především ženskou část publika. Od té doby   už uběhlo hodně času, ale film dle mého   názoru neztrácí nic ze své upřimné drsnosti,   dramatičnosti, ale především nádhernými   exteriéry maďarsko-rumunské přírody.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Chudí boháči (1959)Chudí boháči (1959)Chudí boháči (1959)Chudí boháči (1959)
Reklama