Zari
ohodnotit

Charlotte Gray

Rok:
2001
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
24.10.2002
„Příběh o lásce, lítosti a odvaze. Charlotte Gray – obyčejná žena v neobyčejné době.“
Popis / Obsah / Info k filmu Charlotte Gray
Příběh o lásce, lítosti a odvaze.
Charlotte Gray – obyčejná žena v neobyčejné době. Charlotte, mladá skotská žena, která studovala ve Francii, žije během II. světové války v Londýně. Tady se zamiluje do Juliena, pilota britského královského letectva. Protože umí dobře francouzsky, je Charlotte zverbována britskou rozvědkou jako kurýr mezi Anglií a francouzským hnutím odporu. Kdykoliv se vydá za nepřátelskou linii, stává se z její mise i mise čistě osobní – na vlastní pěst pátrá po svém Julienovi, kterého sestřelili někde nad Francií. Charlotte se dostává na seznam gestapa a je tak v permanentním nebezpečí. Na své misi poznává všechny hrůzy války….


Popis / Obsah / Info k filmu Charlotte Gray
Píše se rok 1942 a Londýn právě čelí masivnímu bombardování. Město je bez elektřiny a noc osvětlují pouze pravidelné výbuchy bomb. Charlotte Grayová je obyčejná žena, která do Londýna přijíždí ze Skotska, aby zde pomohla potřebným. Na večírku se seznámí s Peterem, pilotem královského letectva zmoženým válkou, který je právě na dovolené. Zamilují se do sebe, ale jejich štěstí nemá dlouhého trvání – Peter je povolán opět do služby a nedlouho poté je jeho letadlo sestřeleno kdesi nad Francií. Pokud je naživu, pravděpodobně se někde skrývá pod ochranou francouzského hnutí odporu. Charlotte se záhy vydává do Francie - podobně jako mnoho žen, které hovoří plynně francouzsky, je najata jako tajná agentka ve službách odboje. Mohla požádat o přeřazení domů, ale namísto toho odhodí svůj strach a vydává se na nebezpečnou misi za nepřátelskou linií. Její válečné poslání však přerůstá v poslání čistě osobní - na vlastní pěst pátrá po ztraceném milenci. Ve světě plném tajností však brzy zjišťuje, že může věřit pouze svému srdci.


Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 05.09.2014 CX


Popis / Obsah / Info k filmu Charlotte Gray
Charlotte Gray je romantická drama odehrávající se na pozadí
znepokojivých událostí ve válkou sužované Francii.


Popis / Obsah / Info k filmu Charlotte Gray
Román Sebastiana Faulkse Charlotte Gray vyšel ve Velké Británii v roce 1998 a jeho čtenářský ohlas pochopitelně neušel zájmu filmařů. Vypráví válečný příběh mladé skotské ženy, pro jejíž život se stalo rozhodující setkání a láska s pilotem RAF Peterem Gregorym. Díky studiím v Paříži mluví Charlotte perfektně francouzsky a je tím pádem pro britskou tajnou službu jako stvořená. Po náročném výcviku je poslána do Francie, aby se spojila s místním hnutím odporu. Seskočí padákem nedaleko francouzského městečka Lézignac, kde má své poslání. Jen ona však ví, že její mise má i soukromý charakter: je rozhodnuta najít nezvěstného milence, jehož letadlo bylo sestřeleno právě nad jižní Francií… - Snímek je postaven především na výkonu a fotogeničnosti Cate Blanchettové, představující kultivovanou ženu, která se rozhodla vstoupit aktivně do válečného dění. Kvůli svému poslání musí mladá Skotka změnit nejen vzhled a státní příslušnost, ale i identitu. A naopak: její válečný úkol, setkání se sympatickým francouzským partyzánem Julienem, život v neustálém strachu a nebezpečí nutně změní i ji… Režisérce i scenáristovi se podařilo ve správném poměru smíchat lásku, válku, špionáž, kolaboraci, napětí, strach i neokázalé hrdinství. Snímek, o němž český slogan tvrdí, že je nejdražším britským filmem, se tak přiřazuje k podobným titulům z poslední doby jako jsou Mandolína kapitána Corelliho (FP 10/2001), Enigma (FP 4/2002) nebo Tmavomodrý svět (FP 5/2001).
Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Maigret a hlava muže (1996) [T...

22:50 - 00:30

45 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Katja, nekorunovaná císařovna ...

22:05 - 23:40

90 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:30 - 00:25

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

23:30 - 00:10

5 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Raül Fernández Miró

Fernández Miró Raül

Války (Ratovi)

Války
Ratovi

Naposled navštívené:
Raül Fernández Miró

Fernández Miró Raül

Války (Ratovi)

Války
Ratovi