Zari
ohodnotit

Cestující bez zavazadel [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1998
Délka:
88 minut
„Přijme muž bez paměti nabízenou minulost a s ní rodinná tajemství a tragédie? Televizní film na motivy hry Jeana Anouilhe.“
Popis / Obsah / Info k filmu Cestující bez zavazadel
Televizní film s takřka detektivní zápletkou je příběhem, v němž pátrání po minulosti člověka neodkryje jen kus rodinné historie, ale je i odhalením deformovaných vztahů v dusivém prostředí falše, pokrytectví a především citové absence. Scénář vznikl volně na motivy stejnojmenné francouzské hry Jeana Anouilhe.

Gaston, pacient psychiatrické léčebny, který následkem válečných zranění ztratil paměť, se ocitá v rodině, která ani po téměř dvaceti letech nepřestává hledat svého syna. Pro Gastona je konfrontace s "vlastní" minulostí šokujícím zážitkem. Pro většinu členů rodiny i pro služebnictvo znamená jeho náhlá přítomnost oživení dávných vzpomínek i rodinných tajemství.

Cestující bez zavazadel je příběhem muže, který tváří v tvář poznání rozhoduje nejen o svém dalším životě, ale i pohledu na sebe samotného.

"Chápu tento film jako příběh o zodpovědnosti," svěřuje se představitel hlavní role - Vladimír Dlouhý. "O konfrontaci se světem, s vlastní minulostí. Gaston, na rozdíl ode mne, má možnost říci, ne to jsem nebyl já. A jeho rozhodování se o své budoucnosti i svém svědomí jej činí odpovědným, neboť každý má svou kůži. Možná právě proto mám pocit, že s tím, co jsem měl možnost prožít já osobně, je tato role pro mne zatím největší hereckou výzvou."

Natáčení probíhalo od 24. 8. do 27. 9. 1998 v Kroměříži, Holešově, Miloticích a Náměšti nad Oslavou.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
La sfida dei giganti

La sfida dei giganti
La sfida dei giganti

Naposled navštívené:
La sfida dei giganti

La sfida dei giganti
La sfida dei giganti