Zari
ohodnotit

Brokovnice [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1992
Délka:
57 minut
„Jiří Bartoška se v roli detektiva Carelly ujímá pátrání po pachateli dvojnásobné vraždy…“
Popis / Obsah / Info k filmu Brokovnice
Detektiv Carella (Jiří Bartoška) pracuje ve dvojici s Bertem Klingem (Zdeněk Hruška). Přijíždí k případu, kde panuje podezření, že manžel Andrew Leyden nejdříve zastřelil brokovnicí dvěma ranami svoji manželku Rose a potom zbraň otočil proti sobě. Ale není to zase tak jednoznačné, míní Carella. Stačí se trochu vyznat ve zbraních - i laik pozná, že brokovnice není opakovačka, že k dalším výstřelům by musel znovu nabíjet. Mrtvoly jsou v obličeji znetvořené, ale stará paní Leydenová trvá na tom, že chce mrtvé vidět (Jana Štěpánková). Pozná svou snachu podle tetování na ruce. Případ se ale vyšetřuje jako dvojnásobná vražda a netrvá dlouho a mají hned prvního podezřelého. Je jím Walter Domeskas. Policie má jeho otisky na zbrani. O Walterovi se říká, že by takové vraždy schopen byl. Detektiv Mayer je na místě další vraždy - tři dny v bytě ležela na podlaze nožem probodnutá Margie Raidrová. Násilí v bytě nebylo zjištěno, oběť zřejmě svého vraha znala a sama ho do bytu pustila. Carella si chce něco ověřit - navštíví byt Leydenových, kde zjistí, že se tam někdo přehraboval v zásuvkách. Dále to nedomyslel, dostal ránu po hlavě a složil se na podlahu. Řádění vraha detektivové ukončili v bance, kam si vrah přišel vybrat šek. Zmíněný Domeskas to nebyl, ale i tak všichni jsou překvapeni...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Brokovnice
POZOR SPOILER!

Steve Carela a Bert Kling přicházejí na místo zločinu. Jsou zde dvě mrtvoly, Andy a Rose Leydenovi, byli zastřeleni z brokovnice.

Pak je zabita jistá Margie. Tento případ vyfásnou Meyer Meyer a Cotton Hawes.
U výslechu je matka zavražděného pana Leydena a trvá na tom, aby viděla mrtvoly. Svého syna poznává podle tetování. Další pátrání ukazuje, že Leyden dělal obchodního zástupce a měl být někde zcela jinde. Zbraň, brokovnice, je identifikována a byla prodána Walterovi Wallymu Demescasovi. Jenže ten není doma a ani v zaměstnání se neukázal. Doma jej prý často navštěvovaly ženy a jako poslední u něj byla nějaká blondýna. V baru, kde pracoval, mu udělá alibi šéf. V inkriminovanou dobu, opouštěl bar s onou blondýnou.

Meyer a Hawes vyslechou Margiina důvěrného přítele. Ten hovoří o tom, že chodila do klubu poezie. Číšník z baru, kde se lidi z toho klubu schází, vypovídá, že se tam bavila s nějakým chlapem. Chlap potom chce Margiinu adresu. Nedostal ji, ale je silně podezřelý.

Za Klingem přichází Anne, sekretářka firmy, kde Leyden pracoval a vytáhne jej do baru. Očividně po něm jede. Ten v Domescasově bytě jen náhodou narazí na onu blondýnu, která se představí jako Amanda. Ta jej prý vysadila u nějakého klubu, kde chtěl jít hrát karty. Jméno Leyden od něj nikdy neslyšela. Steve dostane při pátrání v Leydnových bytě něčím do hlavy a Hawes dostane nakládačku od své dívky, která jej „čapne“ s Anne. K výslechu se dostaví Leydenovi sousedi. Prý jej jednou potkali s bratrem, kterého jim Leden představil jako Wallyho. Takže je definitivně prokázáno, že se znali. Pak je vypátráno, že někdo podepsal šek Leydnovým jménem. Nezbývá se obrnit trpělivostí, až si na ně dotyčný vybere peníze. A pak čeká detektivy velké překvapení. A to dvojnásobné, protože se tím uzavře i případ jejich kolegů.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Brokovnice
Zkušený detektiv Steve Carella je zpět a s ním Jiří Bartoška. V jednom bytě jsou nalezeny dvě mrtvoly. Vypadá to, jakoby došlo k vraždě manželky a následné sebevraždě manžela. Vražednou zbraní je brokovnice a oběti mají obličeje po zásahu k nepoznání. Na 87. okrsku se vyšetřování ujímá detektiv Steve Carella a poručík Kling (Z. Hruška). Carella brzo zjistí, že jde o dvojnásobnou vraždu. Podezřelým je jistý Domeskas a detektivové se vydají po jeho stopách, zdá se však, že muž zmizel. Na konci je vrah dopaden, jeho totožnost je však nečekaná…

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Skládačka (1991) [TV inscenace]

 Skládačka (1991) [TV inscenace]
Skládačka n
 
Žánr: krimi
Země: Československo
Režie: Jaroslav Dudek

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

124 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Továrna na tituly

03:55 - 04:20

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:50 - 04:45

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

03:55 - 05:05

24 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zub za zub (Pomsta je sladká)

Zub za zub
Pomsta je sladká

Naposled navštívené:
Zub za zub (Pomsta je sladká)

Zub za zub
Pomsta je sladká