Zari
ohodnotit

Boží pole s. r. o. [TV film]

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
161 minut, 2 epizody (83min. + 78min.)
„Příběh z prostředí malého podhorského města a ještě menší letecké firmy“
Popis / Obsah / Info k filmu Boží pole s. r. o.
V prvním díle hlavní hrdina, pilot Tony, v rozrušení dává hodinovou výpověď ve chvíli, kdy se dostane do ostrého sporu se svým šéfem, viceprezidentem společnosti Trojanem, manželem své milenky. Hned vzápětí, v letištním baru, se náhodně setkává se svým bývalým druhem a velikým přítelem inženýrem Kašákem. Ten mu dává málo lukrativní nabídku jako pilotu a instruktorovi do své letecké společnosti malého letišťátka kdesi v jižních Čechách. Tony ještě v afektu, spojeným s opilostí, bez váhání přijímá. Jeho další osudy, jakožto celý příběh prvního dílu, je pak spojen s Tonyho činností a dramatickými i milostnými motivy v novém prostředí.



Skutečným majitelem Božího pole s.r.o. však není pilot, inženýr Kašák, jak se zpočátku zdálo, ale místní Aeroklub, který i na radnici lobuje ve prospěch zrušení našeho letiště. Budoucí lukrativní využití vidí především v golfovém hřišti pro bohaté cizince. Proto jsou všichni tři naši hrdinové – kromě Jardy a Tonyho je to i záhadný a mlčenlivý Pavel – v neustálém existenčním ohrožení a tlaku. Jde vlastně o permanentní boj o přežití. Dále se rozvíjí Tonyho milostný vztah s letuškou Bárou, ale přibude i lyrické intermezzo s policistkou Marií, přezdívanou pro svou tvrdost a nesmlouvavost „brutální Maruška“. I Tony by se rád v životě usadil a měl děti, ale má s tím problémy… Do děje vstupuje také podnikatel Mazanec, jenž se stává většinovým podílníkem Božího pole. Jak to dopadne s našimi třemi mušketýry? Jsou před výpovědí, nebo se situace pro ně vyvine příznivěji?

Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Boží pole s. r. o.
Dramatický i komediální příběh z prostředí malého podhorského města a ještě menší letecké firmy, jež tam přežívá. Jde o střípky ze života soukromých letců, kteří preferují svůj vztah k letadlům, ale hlavně k přátelství a kamarádství a neokázalou romantiku před honbou za hmotnými statky či konzumem. I při jisté výlučnosti je pro ně jejich povolání koníčkem a zálibou, jsou to lidé integrovaní do tamního vesnického prostředí, kterým práce nevynáší o mnoho víc nežli obyčejné lidské uspokojení bez jakýchkoliv kariérních či materiálních výhod.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

4 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:30

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

4 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Reklama