Zari
ohodnotit

Bony a klid 2 [2k digital]

Další název:
Bony a klid II.
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
20.5.2014
„Všichni dobří veksláci“
Popis / Obsah / Info k filmu Bony a klid 2



Mladý knihovník Martin z Mladé Boleslavi přijde o práci a rozhodne se hledat uplatnění a štěstí v Praze. V centru hlavního města narazí na Bínyho, který okamžitě pozná, že Martin je dostatečně naivní na to, aby ho mohl využít ke svému prospěchu. Bínymu se nedaří zrovna dobře, živí se drobnými kšeftíky, které nemají dlouhého trvání. Rozhodne se využít Martina a zatáhne ho i do loupeží. Jednou se jim tak úplně nedaří a oba musejí rychle opustit Prahu, aby se na ně nepřišlo. Bíny nejprve požádá o práci bývalého veksláka, který je nyní vlastníkem velké farmy, ale ani tam jim pšenka dlouho nekvete. Hemží se to tam policisty, kteří se tam učí jezdit na koních. Bíny s Martinem se přesunou dál a pronajmou si veřejné záchodky. Docela se jim daří až do doby, kdy musí tento podnik opustit, protože jsou zde vyšší zájmy. Bíny se rozhodne, že si půjde stěžovat ke starostovi, ze kterého se vyklube jeden z jeho bývalých parťáků – Richard. Richard a mnoho dalších bývalých veksláků se po revoluci uchytilo v podnikatelské i v politické sféře. Neváhají zneužívat svých kontaktů k tunelování, využívání veřejných peněz k vlastnímu prospěchu – a daří se jim dobře. Richard si vezme Bínyho i s Martinem na svůj zámek a dá jim práci. I on se rozhodne využít Martinovu naivitu a hodlá z něj udělat bílého koně. Před tím však Martina varuje Richardova dcera, které se otcovy praktiky vůbec nelíbí a je tak trochu rebelkou. S Martinem se do sebe zamilují a rozhodnou se udělat Richardovým podvodům přítrž…

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Bony a klid 2



Po sedmadvaceti letech se režisér Vít Olmer vrátil ke svému někdejšímu hitu Bony a klid (1987) podle námětu tehdejšího spoluscenáristy Radka Johna a natočil pokračování Bony a klid 2, k němuž si tentokrát napsal scénář sám. Zároveň změnil žánr z kriminálního filmu na kriminální komedii. Přivádí zpět na plátno partičku někdejších veksláků (nelegálních „obchodníků“ s tuzexovými bony a s nedostatkovým zbožím), kteří změnili povolání, ale – až na jedinou výjimku – nikoliv charakter a způsob obživy. Olmer znovu opakuje schéma: protagonistou je mladík se stejným jménem Martin, který přichází (opět) z Mladé Boleslavi do Prahy, aby tu sehnal práci. Zaplete se však s činorodým Bínym, který jako jediný z kumpánů jen příštipkaří a živí se ze dne na den. Dvojice prožije četné eskapády, v nichž má posléze hlavní roli někdejší vůdce party, dnes „šikovný“ starosta malého města Richard. Mladík Martin se zamiluje do jeho dcery Lindy a spolu s ní a se svým jmenovcem, který tehdy byl jeho předchůdcem a který se stal počestným advokátem, se postarají o potrestání vykutálených gaunerů. – Film, rozdělený do jedenácti kapitol, prvoplánově těží z dnešní politické situace a akcentuje všeobecné mínění o zkorumpovanosti současných mocipánů. Na rozdíl od reality, kde se někdejší veksláci uchytili především v soukromém byznysu, ve snímku jsou přisátí svými funkcemi a posty rovnou na stát. Ve snímku jsou použity prostřihy (a písně) z prvního dílu. – Velký prostor dostává představitel Bínyho, Roman Skamene, zahlcující dílko, těžící zejména ze situační komiky a z průhledných narážek, neustálým žvaněním. Zajímavostí je účast České Miss z roku 2013 Gabriely Kratochvílové v první filmové roli.
Filmový přehled 2014


Popis / Obsah / Info k filmu Bony a klid 2



SOUNDTRACK: Hudební nahrávka: Hudební organizace Ondřeje Soukupa. Skladby: Ondřej Soukup, (text) Vratislav Šlapák, Gabriela Osvaldová, (zpěv) Martin Ruppert: I Love You. Ondřej Soukup, (text) Ezy, Jan Rafaj, (zpěv) Ezy: Little Happy. Ondřej Soukup: Vindobona; Dioda; Vindobona Country. Použité skladby: Frankie Goes To Hollywood: Relax; The Power Of Love. Ondřej Soukup, (texty) Miloš Skalka, (zpěv) Charles Shaw, Silvia Brownová: písně z filmu Bony a klid: I Leave It Up To You; Hold Me Baby; Right On My Pillow. Ludwig van Beethoven, úprava Ondřej Soukup: Óda na radost. Vladimír Fila: Pamela. Jakub Prachař, František Soukup, Nightwork: Tepláky. Domenico Martucci: Non ti dimentico. Ondřej Soukup, (text) Gabriela Osvaldová, (zpěv) Jiří Korn: Miss Moskva. Boldy: Zlatá mince.
Filmový přehled 2014


Popis / Obsah / Info k filmu Bony a klid 2



Krimi komedie, volné pokračování kultovní „vekslácké balady“ z konce 80. let. Scénář a režie: Vít Olmer Hudba: Ondřej Soukup a Frankie Goes To Hollywood Hrají všichni hlavní představitelé z minulého filmu: Roman Skamene, Jan Potměšil, Veronika Jeníková, Josef Nedorost, František Švihlík. Nová mladá ústřední dvojice: Jakub Prachař a Gabriela Kratochvílová (Česká Miss 2013) Producent: NOGUP agency s.r.o. Natáčení: podzim 2013 Premiéra: v první polovině roku 2014 Co po 25 letech dnes dělá partička někdejších veksláků? Zmizel jim svět kšeftů s valutami a tzv. bony, což byly tajně směňované poukázky do obchodů s jinak nedostupným západním zbožím. Jsou venku z vězení, přizpůsobili se. A tak jsou všude tam, kde se dají (jako kdysi) vydělat „rychlý prachy“: kšeftíky, podfuky, úplatky, dotace. A do nich nechtěně spadne nový Martin, který jako tenkrát přijíždí z Boleslavi do Prahy sehnat peníze… Dlouho očekávané volné pokračování kultovního snímku Bony a klid bude komedií, nabitou dějovými zvraty.
2media


Popis / Obsah / Info k filmu Bony a klid 2



Scénář postupně přivede zpět všechny známé postavy: veksláka-pěšáka a vyhlášeného šprýmaře Bínyho (Roman Skamene), šéfa veksláckého gangu Richarda (Josef Nedorost), Martina (Jan Potměšil), který se původně vydal do Prahy sehnat bony a nakonec skončil za mřížemi, Evičku Tričko (Veronika Jeníková). A do děje vstoupí také noví hrdinové – dvojice Martin (Jakub Prachař) a Linda (Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová).


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Bony a klid (1987)

 Bony a klid (1987)
Bony a klid n
 
Žánr: komedie
Země: Československo
Režie: Vít Olmer

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

01:20 - 02:15

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

01:05 - 02:05

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:10 - 02:10

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:35 - 01:30

46 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jasmine Delaitre

Delaitre Jasmine

Basia Frydman

Frydman Basia

Naposled navštívené:
Jasmine Delaitre

Delaitre Jasmine

Basia Frydman

Frydman Basia