Zari
ohodnotit

Bojovník

Le battant

Další název:
Rváč
Žánr:
Země:
Rok:
1983
Délka:
100 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Bojovník
Obávaný lupič z vyšších vrstev Jacques Darnay (Alain Delon) se po deseti letech vrací z vězení, kam byl odsouzen za loupež a vraždu v klenotnictví. Jeho největší touhu je vyzvednout ukryté diamanty, zmizet a začít nový život. Ukrytého lupu se však chtějí zmocnit rovněž konkurenční gangstři. Zároveň má Jacques neustále v patách úplatného policejního komisaře Rouxela (Pierre Mondy), který by diamanty získal rád také jenom pro sebe. Když je téměř před jeho očima ve svém autě zabit bývalý komplic Mignot (Michel Beaune), kterého Darnay žádal o pomoc, a posléze i zavražděna jeho přítelKyně Clarissa (Marie-Christine Descouardová), rozhodne se sám vypátrat, kdo za jeho pronásledováním a vraždami stojí. Při pronásledování vrahů pozná mladou Nathalii (Anne Parillaudová), do které se zamiluje. Ona jeho lásku opětuje, ale Jacques je po svých životních zkušenostech příliš opatrný, a nedůvěřuje už nikomu.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Bojovník
Rváč je po debutu Kdo nastaví kůži (1981) druhý filmem Alaina Delona-režiséra. Slavný herec si pro sebe opět vybral typický žánr i charakter: v klasickém francouzském kriminálním příběhu hraje uzavřeného muže s citlivým srdcem, který se po propuštění z vězení snaží zmizet s uloupenými diamanty.

Rváč znamenal oproti filmu Kdo nastaví kůži značný pokrok, což se projevovalo především v ironizujícím přístupu ke gangsterskému příběhu, ,jenž sám o sobě by1 průměrný, i budování pomníku herci Delonovi. Je docela dobře možné, že zde Delon objevil způsob, jak vyřešit stále větší dilema: "totiž jak ještě zapojit smysluplně do filmu hvězdu, tak pevně spjatou s její představou na veřejnosti." (Rein A. Sondergeld: Alain Delon). - Stejně jako v debutu obsadil také tentokrát režisér Delon do hlavní ženskě role svů,j objev, mladičkou Anne Pari1laudovou, která vystřídala na nějaký čas i jeho dlouholetou životní partnerku Mireille Darcovou a která nedávno získala mezinárodní věhlas titulní postavou z filmu svého manžela Luka Bessona Brutální Nikita.

ZDROJ: Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Světlo z ohně (1997)

14:05 - 15:45

22 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

14:25 - 15:20

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:30

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama