Zari
ohodnotit

Blue Valentine

Další název:
Blue Valentine: Milostný příběh
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
120 minut
„Nejtíživější jsou vášně a otázky, které musíme v sobě skrývat.“
Popis / Obsah / Info k filmu Blue Valentine
Mladík Dean Pereira nikdy nedokončil školu a pracuje pro stěhovací společnost v New Yorku. Půvabná Cindy Hellerová je studentka lékařské fakulty, dobře vychází se svými rodiči a pečuje o babičku v Pensylvánii. Když se Cindy a Dean náhodou potkají, vášnivě se do sebe zamilují. Doslova na nějaký čas zcela zapomenou na okolní svět. To je ale vlastně jen začátek pekla, kterým musejí později společně projít…

Režisér Derek Cianfrance natočil strhující snímek, v němž se milostné vášně a sex, rychle střídají s vážnými okamžiky z obyčejného života mladé dvojice. V roli Cindy zaujme herečka Michelle Williams (známá i ze seriálu Dawsonův svět a filmu Zkrocená hora), která byla za svůj výkon nominována na Oscara.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Blue Valentine
Šest let ženatý pár se snaží zachránit své manželství. Dramatický příběh lásky se odehrává v minulosti i současnosti – láska vniklá, nalezená, mizící a ztracená, scény romantických začátků a neslavných konců se prolínají, v tomto velice pravdivém a otevřeném filmu o věčném a nekončícím problému lásky a lidských vztahů.

Zdroj: Axocom


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Blue Valentine
Blue Valentine je snímek, postaven na lásce a na tom, co a jak brzy zůstane po ní. Nechronologicky zmapovaný život Deana a Cindy ode dne jejich seznámí a vlastně ještě od doby předtím než se poznali, vydělává v Americe nehorázné částky pro svou navštívenost v kinech.

Michelle Williams byla pro svůj výkon v hlavní roli dokonce nominována na Oscara. Ona jako Cindy a Ryan Gosling jako Dean se stanou mladým manželským párem a mladými rodiči, přičemž Dean není biologickým otcem jejich dítěte. Jeho láska zůstane silná i po několika letech manželského stereotypu, tvrdé práce a velké tolerance vůči náladám manželky, kterou již zamilovanost opustila.

Shlédněte film plný životních rozporů mladého páru, zamyšlením se nad životními ambicemi, nad uživením cizího dítěte, nad touhou mít dítě vlastní a nad bojem s manželkou, která tuto potřebu nemá. Ne vždy jsou ti nejhorší muži...


Autor: zuzana.shilla.novak

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:52

5 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

35 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

18:00 - 19:30

65 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama