Zari
ohodnotit

Bitva o Hill 60

Beneath Hill 60

Další název:
Beneath Hill 60 – The Silent War / Tichá vojna (SK)
Země:
Rok:
2010
Délka:
122 minut
„Skutečný příběh obyčejných australských horníků, kteří změnili vývoj první světové války.“

Komentáře k filmu Bitva o Hill 60

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
Erkul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2012
Mimořádně zdařilé   zpracování válečného   filmu, který se vrací   tématicky k 1. sv. válce.   Nutno dodat, že i přes   propast času, jde o pravdivé   a strhující filmové   zpracování. Nic není   přehnáno, nikdo se   automaticky nechová jako   hrdina, všechny reálie   odpovídaly nejen době, ale i   úzkosti, které bylo v   duších vojáku tak plno v   těch dobách, ajako divák   jsem ani neměl ani stín   pocitu, že je na filmu něco,   co jsem už viděl.
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2015
Tuneláři po australsku
Filmů o I. světové válce   není zrovna mnoho, proto jsem   uvítal toto podařené   australské drama. Důlní   inženýr Woodward velí rotě   tunelářů, kteří tajně   podkopávají německé   frontové linie. Chystají se   pomocí velkého množství   trhavin odpálit místo s   velkou kumulací   nepřátel.Němci ovšem   činí totéž..   Stísňující atmosféra   úzkých temných podzemních   chodeb, kterými museli   tuneláři postupovat co   nejtišeji, aby je neuslyšeli   němečtí vojáci ve vrstvě   nad nimi, mě připomněla   taktéž výborný německý   film Das Boot. Nesmím   zapomenout ani na působivou   hudbu, která atmosféru filmu   skvěle doplňovala.
RwlBem
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2018
Svým způsobem
zajímavý film o aspektu 1.   sv. války, který není tak   moc známý. Se snahou o   dusivou atmosféru snad měly   kontrastovat prozářené   vzpomínky, ale u mě to mělo   přesně opačný, rušivý   účinek. Také vykreslení   klaustrofobické atmosféry v   podzemí nějak selhávalo.   Bezradnost tvůrců   vyvrcholila při   závěrečném   scénáristického počinu,   neboť kdekdo ví, že kvůli   jednomu člověku se nikdy   žádná mašinérie   nezastavila a nezastaví.
Co nezklamalo, bylo   znázornění neskutečné   tuposti a arogance vyššího   velení (na obou stranách   fronty), které je tak smutně   typické snad pro všechny   armády světa.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sidney Wagner

Wagner Sidney

Naposled navštívené:
Sidney Wagner

Wagner Sidney