Zari
ohodnotit

Bezpečný přístav [2k digital]

Safe Haven

Další název:
Safe Haven - Wie ein Licht in der Nacht
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
25.4.2013
„Když to najdeš, poznáš to. Od režiséra filmů Čokoláda, Pravidla moštárny a Milý Johne.“
Popis / Obsah / Info k filmu Bezpečný přístav



Knihy amerického spisovatele a scenáristy Nicholase Sparkse mají blízko k melodramatu až kýči. Režisér Lasse Hallström už převedl na plátno sladkobolnou adaptaci Milý Johne (FP 5/2010) a přepis Bezpečný přístav je dalším sentimentálním příběhem, tentokrát s detektivní zápletkou o mladém vdovci se dvěma dětmi, týrané ženě a domnělé vražedkyni a jejím uzurpátorském manželovi. Ten je sice policistou, ale též agresivním alkoholikem a patologickým žárlivcem. – Když se mladé Erin podaří opustit manžela, najde útočiště v ospalém Southportu, kde se do ní zamiluje vdovec Alex. Ani ona se lásce k němu neubrání. Ve vztahu ji podpoří záhadná sousedka Jo. V závěru se ukáže, že jde o Alexovu předčasně zesnulou manželku, dočasně bdící nad svými blízkými. Snímek, připomínající obdobný Sparksův přepis Talisman (2011, FP 7/2012), je plný klišé, jalových dialogů a typizovaných postav. – Lasse Hallström natočil i téměř souběžně uváděný severský krimithriller Hypnotizér (2012).
-kat-, Filmový přehled 2013/6


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Bezpečný přístav



Náhlý příjezd záhadné mladé ženy Katie, která se objeví v malém americkém městečku Southport, vyvolává zvědavost jeho obyvatel ohledně její minulosti. Krásná a plachá Katie se nejdříve brání navazovat jakékoliv osobní vztahy, postupně se ale začíná sbližovat se sousedkou Jo a ovdovělým majitelem obchodu a zároveň otcem dvou malých dětí Alexem. Musí však čelit temnému tajemství, které ji stále pronásleduje. Rozhoduje se, zda zvolí život na útěku nebo novou rodinu.

Film je adaptací románu Bezpečný přístav od Nicholase Sparkse, jednoho z nejúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti.


Autor: Xanthe

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Thomas McKelvey Cleaver

Cleaver Thomas McKelvey

E.B. Derr

Derr E.B.

Růže (The Rose)

Růže
The Rose

Naposled navštívené:
Thomas McKelvey Cleaver

Cleaver Thomas McKelvey

E.B. Derr

Derr E.B.

Růže (The Rose)

Růže
The Rose