Zari
ohodnotit

Berenika stříhá vlasy [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1998
Délka:
56 minut
„Berenika a Marjorie bojují o lásku a společenský úspěch. Všemi prostředky! A k tomu jim hraje swing.“
Popis / Obsah / Info k filmu Berenika stříhá vlasy
Amerika 20. let, období hospodářské recese. Je úžasné být v tom čase mladý, být Američan a být bohatý. Večírek střídá večírek, odpoledne se tráví na golfu nebo kroketu a dopoledne v posteli. Jedinou opravdovou starostí je vypadat odpočatě, cítit se báječně a oslňovat ve společnosti bonmoty, vyčtenými z jinak obvykle nudných knih. Ale opravdu napínavé je, zda mne dnes večer k tanci vyzve krasavec Warren McIntyre, kluk o něhož stojí všechny, nebo Charley Paulson nebo dokonce legrační Hubert, řečený Angrešt. Ale i kdyby nepřišel ani jeden z nich, bude i tak úžasné povečeřet humrový koktejl a pak tančit s těmi ostatními báječnými mladými gentlemany se slibnou budoucností právníků nebo bankéřů...
Hrdinkami příběhu jsou dvě dvacetileté sestřenice – krásná, sebevědomá a společenská Marjorie a „ošklivé káčátko“ Berenika, dívka provinčního formátu s neuvěřitelnou schopností nudit každého tanečníka k smrti. Marjorie vláčí Bereniku do společnosti přátel jako vězeň kouli na noze. Nakonec se jí nemožné dívky zželí a zasvětí ji do všech ženských fíglů a triků, které spolehlivě přinášejí úspěch a zájem mladých pánů. Berenika naroste, efekt je okamžitý. Kluci se o ni perou. Ale Berenice to nestačí. Touží pokořit Marjorii, paradoxně za to, co pro ni udělala dobrého… V jazzovém opojení se mezi mladými řeší jakoby nanečisto konflikty a emoce, které mají později naplno propuknout dospělém světě.

Televizní inscenace vznikla podle povídky klasika americké literatury Francise Scotta Fitzgeralda. Je v něm skvěle zachycena atmosféra dvacátých let okouzlených jazzem.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:45 - 02:15

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Peru - „tržiště“ civilizací

01:45 - 02:00

5 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

01:40 - 02:55

10 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama