Zari
ohodnotit

Barbar Conan

Conan the Barbarian

Další název:
Neporazitelný barbar Conan
Rok:
2011
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
18.8.2011
„Žiju. Miluju. Zabíjím.“
Popis / Obsah / Info k filmu Barbar Conan
Když byl Conan ještě malý chlapec, přepadli jeho vesnici krutí válečníci a vyvraždili všechny obyvatele včetně Conanových rodičů. Z malého chlapce vyrostl velký válečník, jehož touha po pomstě za smrt rodičů se záhy mění v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla. Bitvy s nelítostnými nepřáteli se proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan, jeho síla a odvaha... Legendární Barbar Conan je zpátky v novém nadupaném zpracování!

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Barbar Conan
Tvůrci nového zpracování legendárního titulu dobrodružné fantasy Barbar Conan (1981, FP 11/90) tvrdí, že jim nešlo o remake. Snažili se prý co nejvíce přiblížit původní předloze, tedy textům Roberta E. Howarda (1906-1936), předního tvůrce subžánru „meče a magie“, a následným komiksům z třicátých let ve výtvarném podání Franka Frazetty. Samozřejmě však nemohli originální film s Arnoldem Schwarzeneggerem zcela pominout. Za třicet let se však zásadně změnila filmová technika, takže nový Barbar Conan je obohacen o četná triková kouzla a zejména o formát 3-D. – Příběh barbara Conana, sledující protagonistu od narození v bitvě, přes jeho chlapecký věk až do dospělosti, kdy svede rozhodující boj s odvěkým nepřítelem, válečníkem Khalarem Zymem, toužícím stát se prostřednictvím magické masky vládcem světa, a jeho čarodějnickou dcerou Marique, vytváří pouhou záminku pro brutální krvavý spektákl z fiktivního starověku. Chladné zbraně všeho druhu v rukách krutých bojovníků kosí desítky lidí těmi nejrůznějšími způsoby. Nescházejí ani scény mučení či nejrůznější kouzla (působivá je např. scéna souboje s písečnými bojovníky). A nemohou chybět ani krásné dívky v čele s odvážnou mniškou Tamarou a ďábelskou čarodějnicí Marique. Klíčové je přirozeně obsazení titulního hrdiny dalším namakaným svalovcem Jasonem Momoou (nar. 1979), který je havajsko-irského původu. – Režie se ujal Marcus Nispel (nar. 1963), jenž se specializuje na remaky krvavých thrillerů, a celý film byl natočen v Bulharsku. – Úspěch prvního Barbara Conana vedl k pokračování Ničitel Conan (1984, FP 2/91 – V), k animovanému TV seriálu Conan: The Adventurer (1992-93, Dobrodruh Conan) a k TV seriálu Conan (1997-98; uveden v TV).
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2011/10


Popis / Obsah / Info k filmu Barbar Conan
Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Barbar Conan (1982)

 Barbar Conan (1982)
Barbar Conan n
Conan the Barbarian
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: John Milius

(remake)

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

39 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:30 - 08:15

14 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:20 - 07:50

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kořeny nebe (The Roots of Heaven)

Kořeny nebe
The Roots of Heaven

Johnny Kastl

Kastl Johnny

Peyman Yazdanian

Yazdanian Peyman

Naposled navštívené:
Kořeny nebe (The Roots of Heaven)

Kořeny nebe
The Roots of Heaven

Johnny Kastl

Kastl Johnny

Peyman Yazdanian

Yazdanian Peyman