Zari
ohodnotit

Balada o pilotovi [TV film]

Žánr:
Rok:
2018
Délka:
101 minut
„Příběh muže, který v bojových letounech královského letectva přežil válečné krutosti a s nadějí na šťastný život v míru se v roce 1945 vrátil domů k rodině. Velmi brzy ale poznal, že válka ještě neskončila a že on sám ještě může být její obětí.“
Popis / Obsah / Info k filmu Balada o pilotovi
POZOR SPOILER

V letadle plném pasažérů mají piloti velké potíže. Zkouší nouzově přistát a proletí nízko nad hlavou dvěma cyklistům. Hrozí zřícení celého stroje i s lidmi.
O sedm měsíců dříve.
Rodina Malíků je vezena strýcem na letiště, kde má přistát jejich otec Emil, vracející se po válce domů. Bohužel však čekají marně. On se vrací až později, protože musel splnit jistý rozkaz.
Manželka Karla i dcera Lidka a syn Pavlík jsou samozřejmě rádi. Karla však ví o jeho nevěrách, ale zatím nic neříká. Na letišti se začíná motat příliš podezřelých osob, u nichž hlavní je evidentně ruský důstojník v civilu. Karla již předtím dala Emilovi najevo, že ví o manželových nevěrách a určuje, jak bude dále fungovat jejich erotické soužití. Když však později nalezne Karlovy dopisy, názor mění a vyhledá jej na letišti. Najde jej v letadle, kde si to spolu konečně užijí.
Všudypřítomný Rus nechává sledovat celou jejich rodinu. Emil je nenápadně tlačen ke spolupráci, což on ihned odmítá. A pak dostává dopis, ve kterém je zván s rodinou Holandska. Tamní královna mu nabízí místo šéfpilota. Karla odjet odmítá a syn také. Jen dcera by jela ihned.
Je po Vánocích a Rusové se začínají roztahovat čím dál více. Emil je vyslán na velmi důležitý let. Zdá se, že však bylo něco v letadle poškozeno. Úmyslně? Emil s kolegy zkouší nouzově přistát a proletí nízko nad hlavou dvěma cyklistům. Hrozí zřícení celého stroje i s lidmi. Do toho přichází do řídící věže onen Rus, vypíná osvětlení přistávací dráhy a hrozí pistolí ostatním…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Balada o pilotovi
Spisovatel Jiří Stránský vypráví příběh muže, který v bojových letounech královského letectva přežil válečné krutosti a s nadějí na šťastný život v míru se v roce 1945 vrátil domů k rodině. Velmi brzy ale poznal, že válka ještě neskončila a že on sám ještě může být její obětí.

Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Pod pokličkou (2006) [TV pořad...

04:45 - 05:10

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté výpravy (2005) [TV ...

04:25 - 04:50

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

3 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:00 - 05:00

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tereza Kopáčová

Kopáčová Tereza

Kyanna Cox

Cox Kyanna

Naposled navštívené:
Tereza Kopáčová

Kopáčová Tereza

Kyanna Cox

Cox Kyanna