Zari
ohodnotit

Baadasssss!

How to Get the Man's Foot Outta Your Ass

Další název:
Badass; Gettin' the Man's Foot Outta Your Baadasssss!
Rok:
2003
Délka:
108 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Baadasssss!
Mario Van Peebles složil tímto filmem hold svému otci Melvinu Van Peeblesovi, který natočil a distribuoval v roce 1971 film Sweet Sweetback's Baadasssss Song, čímž se zasloužil o nový žánr filmu "blaxploitation".

Film, ve kterém Mario hraje svého otce, ukazuje problémy s natáčením příběhu. Po skrovném úspěchu filmu Meloun Man je Melvin tlačen svým agentem k natočení další komedie. Odmítá film, kde budou černoši opět vytvářet role přitroublých lupičů nebo komických sluhů. Hlavním hrdinou je mladý muž, který vyrůstá v nevěstinci a již ve dvanácti letech se setkává se sexem a zločinem na ulici. Realistický pohled na černošské ghetto ukazuje komunitu tak, jak ji poznal sám. Aby unikl finančním problémům, odborové předpisy pro filmové pracovníky a herce, maskuje Melvin práci natáčením porno filmu, kde předpisy Unie neplatí. Po úspěšném dokončení filmu nastávají problémy s distribucí, řetězce kin film odmítají uvádět samostatně. K úspěchu filmu zásadním způsobem přispějí Černí panteři, kteří přivedou davy černošských diváků do kin.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Baadasssss!
Kritiky ceněný příběh z dílny Melvina Van Peeblese byl milníkem v dějinách kinematografie a stál u zrodu nového žánru, který dal hlas doposud tiché generaci.

Zdroj: SPI International


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michael Aubele

Aubele Michael

Randy Fullmer

Fullmer Randy

Naposled navštívené:
Michael Aubele

Aubele Michael

Randy Fullmer

Fullmer Randy