Zari
ohodnotit

Obsah filmu Armadillo

 
V únoru 2009 přijíždí na základnu Armadillo v jihoafghánské provincii Helmand skupina dánských vojáků v doprovodu dokumentaristy Januse Metze. Ten zde společně s kameramanem Larsem Skreem celých šest měsíců sleduje, jak probíhá život mladých vojáků necelý kilometr od tálibánských pozic. Výsledkem jejich práce je strhující a navýsost autentické válečné drama, které bylo na letošním festivalu v Cannes po zásluze odměněno hlavní cenou v Týdnu kritiky. V Dánsku vzbudil snímek bouřlivé reakce ohledně kontroverzního chování některých vojáků během přestřelky s bojovníky Tálibánu. Při natáčení této napínavé, brilantně sestříhané a vizuálně...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Janus MetzJanus Metz  
hudba:
Uno HelmerssonUno Helmersson  
kamera:
Lars SkreeLars Skree  
střih:
Per K. KirkegaardPer K. Kirkegaard  
trailer
Oficiální stránka:
www.armadillothemovie....
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
dánská
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Armadillo >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Opravdu velmi slušný dokument, který ukazuje   zajímavý úhel pohledu a navozuje spoustu   otázek. Ta zásadní - zda takovéto mise mají   vůbec nějaký význam a zda podobné jednotky   opravdu vytváří mír.
ras84
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2014
Armadillo
skôr výpoveď, ako dokumnet o dánskych vojakoch   v afganistane. bez príkras, bez pátosu, bez   okázalých gest, bez snahy nájsť kontext,   niečo obhájiť, ospravedlniť. jednoducho   obyčajní vojaci v obyčajnej vojne bez   zbytočných plkov okolo. surové, realistické. a   práve preto hodnotím, ako hodnotím. uvítal by   som ešte zhodnotenie misie samotnými vojakmi v   závere, ale inak skvelé (teda, ak sa to pri   niečom takomto dá takto povedať)

P.S.: z   rovnakého súdka určite treba vidieť dokument   Restrepo (2010)
cerfik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2012
Zatím nejlepší dokument o vojácích v   Afganistánu co jsem viděl, pro srovnání se   podívejte taky na kvalitní dokument americké   výroby Restrepo (2010)- dohromady to dá   ucelenější představu, jakej smysl to celý   angažmá má a jak to celé   "úspěšně" spěje k mírovému konci.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Armadillo (2010)Armadillo (2010)Armadillo (2010)Armadillo (2010)
Reklama