Jeden svět
ohodnotit

Angel-A

Země:
Rok:
2005
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
6.7.2006
„Každý máme svého anděla.“
Popis / Obsah / Info k filmu Angel-A
Gangster pařížského podsvětí André (Jamel Debbouze) má dluhy, vymahači jsou mu v patách, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Na mostě, odhodlaný ke skoku, však není sám. Spatří krásnou dívku Angelu (Rie Rasmussen), která se chystá udělat to samé. Jejich pohledy se letmo setkají a nádherná neznámá se vrhne dolů. André neváhá, skočí za ní a zachrání ji. Vděčná Angela je pro něj ochotna udělat cokoliv. Když se jí André svěří se svým trápením, kráska ho zbaví všech dluhů. Proč to ale udělala? Tímto černobílým snímkem se slavný Luc Besson vrátil po šesti letech k filmové režii. Film bude uveden na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech za osobní účasti režiséra.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Angel-A
Mladý podvodník André dluží peníze nebezpečným gangsterům, marně se však snaží uniknout termínu splacení. Šerif ho odmítne zatknout, a když na mostě předstírá pokus o sebevraždu, policejní hlídka si ho ani nevšimne. André se tedy rozhodne opravdu skoncovat se životem. V tu chvíli si však všimne vyzývavé dívky, která zjevně také zamýšlí skočit a utopit se. André ji s nasazením života zachrání a záhadná neznámá, která o něm překvapivě ví všechno, mu zase pomůže srovnat dluhy. Prozradí mu, že je jeho strážný anděl a jejím úkolem je přimět ho, aby se změnil. To však nebude snadné.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Angel-A
Gangster pařížského podsvětí André má dluhy, vymahači jsou mu v patách, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Na mostě, odhodlaný ke skoku, však není sám. Spatří krásnou dívku Angelu, která se chystá udělat to samé. Jejich pohledy se letmo setkají a nádherná neznámá se vrhne dolů. André neváhá, skočí za ní a zachrání ji. Vděčná Angela je pro něj ochotna udělat cokoliv. Když se jí André svěří se svým trápením, kráska ho zbaví všech dluhů. Proč to ale udělala?

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Angel-A
Nenapravitelný podvodníček a smolař chce spáchat sebevraždu skokem z mostu, protože dluží velké peníze ostrým chlápkům z podsvětí. Nevidí jiné východisko a je pevně rozhodnut ukončit svou beznadějnou existenci - jenže na mostě není sám - z vedlejšího pilíře skáče krásná dívka a nezbývá, než ji zachránit.

Od této chvíle se jejich osudy spojují, kráska nejen že obstará všechny peníze, které muž dluží, i když způsobem, který se mu ani trochu nezamlouvá, ale rovněž povzbuzuje jeho víru v sebe a v jeho dobré vlastnosti, které dozajista má, jen je v životě outsidera nedokázal využít. Dívka je totiž anděl,i když má vizáž prostitutky a kouří jednu cigaretu za druhou...


Autor: Noerona

Popis / Obsah / Info k filmu Angel-A
Až po šesti letech se čelný představitel filmové postmoderny Luc Besson vrátil k režii, aby realizoval deset roků starý vlastní projekt Angel-A. Natočil zvláštní milostný příběh s fantastickými a komediálními prvky, nabízející srovnání s legendárním Wendersovým Nebem nad Berlínem (1987, FP 4/91, 3/2002z): oba snímky jsou černobílé, v obou hraje důležitou roli atmosféra města a v obou se pojednává o andělech na zemi. – Osmadvacetiletý podvodníček arabského původu André dluží nebezpečným gangsterům. Chce skoncovat se životem, ale přitom zachrání dívku, která měla stejný úmysl. Nakrátko ostříhaná blonďatá mladá žena ve vyzývavých minišatech je ovšem andělem, seslaným na zem s posláním přimět muže, aby změnil svůj způsob života. Angela je o dvě hlavy větší než její svěřenec, neustále kouří a jí. Navíc je ochotná jít s každým, aby André mohl splatit dluhy. Dvojice spolu putuje Paříží a prožívá různé epizody. André si díky lásce k Angele skutečně začne vážit sám sebe a nadpozemská bytost díky lásce k podvodníkovi s dobrým srdcem neprahne po návratu na nebesa… – Komorní snímek těží především z nevšedního obrazu jakoby vyprázdněné podzimní Paříže, ze zajímavé hudby Anji Garbarekové i z rozdílné fyziognomie protagonistů. (Jamel Debbouze patří k předním představitelům své generace, dánská modelka a herečka Rie Rasmussenová na sebe upozornila v erotickém thrilleru Briana De Palmy Femme Fatale). Luc Besson se věnuje již řadu let psaní a produkování komerčních filmů nejrůznějších žánrů a tato činnost nesporně poznamenala i jeho návrat k režii. Kultivovaný snímek Angel-A postrádá propracovanější scénář i hlubší myšlenku.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2006/8


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10