Duben
ohodnotit

Anděl Páně 2

Další název:
Anjel Pána 2
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
1.12.2016
„Pokračování jedné z nejúspěšnějších českých pohádek s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích“
Popis / Obsah / Info k filmu Anděl Páně 2
POZOR SPOILER

Petronel je stále ve funkci vrátného. Jen musí denně po schodech do očistce. Přivádí pak duše ke zkoušce znalostí.

Na Zemi uběhlo od jeho první návštěvy pár století. Nyní zde bydlí matka Magdaléna s dcerou Anežkou a jsou strašně chudobné. Matka pracuje v krejčovství u mistra Košťála. Ten je velmi přísný.

Petronel s Uriášem opět dělají psí kusy a utrhnou jablko ze stromu poznání. To spadne dolů na Zem a pán Bůh je oba trestá tím, že je musí přinést.

Petronel a Uriáš se tak ocitají na Zemi. Netuší, že je zrovna Mikuláš, a tak zde nejsou sami. I Anežka chodí jako Mikuláš, ale protože nemá čerta ani anděla, nikdo o ni nestojí. Ale zato našla nebeské jablíčko. Ti dva ji najdou jen náhodou. Začnou chodit s ní, a to jim dost vynese. Jenže pak je začne pronásledovat jiná skupina Mikuláše, anděla a čerta. Dostanou pouze Aničku. Ti dva ji však osvobodí. Ona se pak přizná, že jablko strčila pro mámu do punčochy, a ta je u Košťála v dílně. On ji však našel, jablko vyndal a chystá se je ráno sníst. Při pokusu o jeho záchranu Uriáš zradí a Petronel je jat četnictvem. A končí ve vězení. Uriáš mezitím balí Anežčinu matku, protože se tak s Petronelem vsadil. Ti dva si neuvědomí, že se jim krátí čas do druhého kohoutího zakokrhání. Protože pak, pokud to nestihnou, udělá z nich Bůh mlhu…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Anděl Páně 2
Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat – stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude znát to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až dolů na Zem. Anděl-popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět, aby jablko Poznání našli a přinesli zpět. V předvečer svátku svatého Mikuláše se tak zamotají do podivuhodného reje a než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, zažijí velké dobrodružství a projdou několika nebezpečnými situacemi…
Zlín Film Festival 2017


Popis / Obsah / Info k filmu Anděl Páně 2
Až po jedenácti letech vzniklo pokračování úspěšné vánoční pohádky Anděl Páně (2005) s jednoduchým titulem Anděl Páně 2. Režie se opět ujal Jiří Strach (který jedničkou debutoval v hrané tvorbě pro kina) a zůstali také nejen představitelé hlavních rolí Ivan Trojan jako věčně nespokojený anděl Petronel a Jiří Dvořák jako dobrácky jízlivý čert Uriáš. V chóru svatých se objevuje řada známých herců (zpravidla je ztělesňují podle svých křestních jmen) a také v rolích pozemšťanů nescházejí známá jména (Vica Kerekes, Bolek Polívka, Viktor Preiss). Děj se tentokrát odehrává na Mikuláše, což scenáristům Jiřímu Strachovi a Marku Epsteinovi umožnilo nechat obě bytosti na Zemi bez převleku. Řada zápletek se tak točí kolem toho, že je tu všichni považují za převlečené lidi. Pán Bůh totiž poslal „hříšníky“ dolů, aby přinesli jablko ze stromu poznání, jež omylem utrhli a jež jim spadlo z nebe. Jablko najde malá Anežka, která žije sama s maminkou Magdalenou a která vyrazí převlečená za Mikuláše, aby si aspoň trochu přilepšily. Obě věčně se hašteřící nadpřirozené bytosti se k ní přidají a prožijí při tom četná dobrodružství. Střetnou se totiž s falešnými „nadělovači“, ve skutečnosti zloději, a také se zlým Magdaleniným zaměstnavatelem, hamižným nelidou, mistrem krejčím Košťálem. Nakonec samozřejmě vše dobře dopadne a Petronel je v nebi povýšen na archanděla. - Po vizuální stránce snímek sází opět na jednoduchou stylizaci nebe (přičemž si vystačí s prostými náznaky a s bílými obláčky) i na „realistické“ ztvárnění života v malebném městečku (jakoby v období 1850-1870; inspirací byly obrazy Jakuba Schikanedera). Jinak je v poněkud nastavovaném snímku až příliš mnoho dialogů (s některými humornými odkazy na současnost) a soundtrack se opírá zejména o parafráze známých koled a vánočních písní. Zpívá v něm Lucie Bílá a nakonec se pod titulky ozve i Karel Gott... – Navzdory premiéře až v prosinci se film stal nejúspěšnějším distribučním titulem roku 2016 s návštěvností 913 000 diváků.

Zdrol: NFA / -tbk-


Popis / Obsah / Info k filmu Anděl Páně 2
Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná.

Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských“ zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění.

Pohádka Anděl Páně vznikla před deseti lety a brzy se stala pohádkovou klasikou. Patří k divácky nejúspěšnějším televizním titulům, je každoročně ozdobou vánočního programu s vysokou sledovaností.

Cílem volného pokračování Anděl Páně 2 je přivést na plátna kin opět charaktery obou hlavních postav Petronela a Uriáše a při zachování poetiky prvního dílu vytvořit zcela nový, originální příběh, který pobaví v kinech celou rodinu.

Falcon


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Anděl Páně (2005)

 Anděl Páně (2005)
Anděl Páně n
 
Žánr: pohádka / rodinný
Země: Česká republika
Režie: Jiří Strach

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Na stopě (2000) [TV pořad]

14:10 - 14:35

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

14:30 - 15:25

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:45 - 14:35

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

4 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10