Zari
ohodnotit

An - Zen a lívanečky

あん

Další název:
An; Kirschblüten und rote Bohnen
Žánr:
Země:
Rok:
2015
Délka:
113 minut
Popis / Obsah / Info k filmu An - Zen a lívanečky
„An“ je sladká pasta z červených fazolí, která pojí dva lívanečky a je klíčem k chuti tradičního japonského dezertu dorayaki. Stařičká paní Tokue má na tuto pastu svůj domácí recept, který by mohl zachránit krachující pekárnu. Pekárnu nepříliš úspěšně provozovanou Sentarem, jenž se nejdřív brání přijmout pomoc ženy, která se do jeho kuchyně vnutí z ulice. Setkání dvou osamělých lidí, k nimž se přidá i mladičká Wakana, je meditací o bariérách mezi lidmi, jejich rozmělňování a důležitosti toho správného receptu. Film Naomi Kawaseové plyne v poklidném pozorování duší svých protagonistů i metafory přípravy ústřední sladkosti.
MFF Praha – Febiofest 2016


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu An - Zen a lívanečky
Na majitele malé pekárny se obrátí podivná, ale sympatická stará dáma s žádostí o práci. Chuť její domácí fazolové pasty ho přesvědčí, aby stařičkou ženu najal. Tím se zrodí vztah, který zdaleka není jenom o jídle.

Sentaro provozuje malou pekárnu, která vyrábí tradiční japonský dezert dorayaki - lívanečky plněné "an", sladkou pastou z červených fazolí. Když mu stařičká paní Tokue nabídne pomoc v kuchyni, Sentaro ji zdráhavě přijme. Paní Tokue mu ale dokáže, že má zlaté ruce. Díky jejímu zázračnému domácímu receptu na oblíbenou pastu začne pekárna znovu prosperovat... A oba osamělí lidé si časem vzájemně otevřou svá srdce, aby odhalili staré rány.

HBO Europe


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chán Sulejmán a víla Fatmé (19...

13:05 - 14:05

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

13:00 - 13:55

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

7 minut již uběhlo
248 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent

12:05 - 13:55

107 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama