Jeden svět
ohodnotit

Alf [TV seriál]

Rok:
1986
Délka:
30 minut, 101 dílů
„Seriiál o neobyčejném členu jedné obyčejné domácnosti.“
Popis / Obsah / Info k filmu Alf
Americký seriál začíná dnem, který obrátí naruby poklidný život jedné obyčejné čtyřčlenné rodiny. Na střeše rodinného domku Tannerových jednoho dne přistane létající talíř s jedním zvláštním tvorem. Návštěvník z planety Melmac připomíná spíše nějaké zvíře, má zrzavou kůži a zvláštní rypák. Rodina se s ním brzy spřátelí a všichni mu začnou říkat Alf. Oprava jeho poškozené lodi zabere nějaký čas, a tak se Tannerovi po poradě rozhodnou schovat jej u sebe doma. Nadšené jsou hlavně děti, protože nový člen rodiny se ukáže jako pěkný výtečník a je s ním legrace. Miluje jídlo a sledování televize. Při své žravosti má spadeno má na domácího kocoura, ale v tomto bodě se jeho choutky nesetkávají s pochopením ostatních. Otec Willie je z Alfových kousků brzy na dně s duševními silami, naopak jeho manželka Kate trpělivě přijímá občasný rozbitý talíř či jinou majetkovou škodu. Oba si ale dobře uvědomují budoucí potíže Alfova skrývání. Při domácí návštěvě se musí Alf proto rychle někam schovat. Velkým nebezpečím jsou sousedé Ochmonekovi, zvědavá Rachel a její dobrácký manžel Trevor. Alf má příkaz nehnout se z domova, ale postupem času se přece jen odváží na výpravy do okolního světa. Svými kousky si koleduje o prozrazení a další vážné následky. Alf je ale dobrosrdečný a všechno, co dělá, myslí přece vždycky dobře.


Autor: miklus

Popis / Obsah / Info k filmu Alf
Chlupatý a nosatý mimozemšťan Alf je dalším televizním hrdinou, jehož příběhy se dočkají filmového zpracování. Snímku Alf versus U.S. Army předcházely tři úspěšné televizní seriály. Dva z nich byly kreslené (Alf a Alftales), a z toho nejznáměnšího, (který uvádí i Čt) známe Alfa jako metr vysokou loutku, jejímiž spoluhráči jsou živí herci.
ALF původně není jméno podivného chlupatého nosatce, nýbrž zkratka označující "mimozemskou formu života" (Alien Life Form). Mimozemšťan Alf se vlastně jmenuje Gordon Shunway a narodil se před 229 lety na Melmacu. Z rodné planety unikl chviličku před její explozí a ve vesmírném korábu se vydal hledat jinou civilizaci. Nouzově přistál na Zemi, přímo na střeše garáže rodiny Tannerových. Čtyři roky žil ve zvláštní symbióze s touto rodinou v Los Angeles, ale potom se rozhodl odletět. Cesta na vzdálenou planetu, kde žijí podobní tvorové, se však nevydařila a Alf se ocitl v zajetí americké armády. Tato situace je výchozím bodem uváděného filmu.
Scénáristé pojali příběh jako bláznivou komedii, v níž se Alf stává nevědomky prubířským kamenem lidské tolerance a ukazatelem dodržování demokratických principů. Vysocí vojenští funkcionáři řeší problém, zda podivného tvora zlikvidovat jako lidem nebezpečný živel, či přiznat před veřejností existenci vesmírných bytostí. Zatím de nic netušící a vysoce inteligentní mimozemšťan přepychově zařídí celu na vojenské základně Edmonds a rozjede výnosnou hazardní hernu. Nosatý podnikatel ničí svou žravostí, nekontrolovatelnou energií, marnivostí a sobectvím i ty, kteří mu pomáhají. Ve svůj prospěch využívá všech lidských slabostí.
Zatímco Alfova postava přináší na plátno osobitý humor a poetiku, jeho protivníci i přívrženci fungují pouze jako nahrávači situačních i slovních vtípků. Alfovy humorné skeče spojuje režisér Dick Lowry ne příliš úspěšně se schematickou paralelní linií příběhu z vojenského prostředí.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Alf versus U.S. Army (1996) [TV film]

 Alf versus U.S. Army (1996) [TV film]
Alf versus U.S. Army n
Project: ALF
Žánr: komedie / sci-fi / rodinný
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Dick Lowry

(spin-off)

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

13 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

ČT2 - Boží vojáci: Obléhání Malty

10:10 - 11:05

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

43 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Zalez do spacáku (2024) [TV se...

09:25 - 10:35

53 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10