Zari
ohodnotit

Albert Nobbs

Žánr:
Rok:
2011
Délka:
113 minut
„Žena se vydává za muže, aby mohla pracovat a přežít v Irsku 19. století.“
Popis / Obsah / Info k filmu Albert Nobbs
Albert Nobbs se snaží přežít v Irsku na konci 19. století, kdy ženy nebyly zrovna vyzývány k nezávislosti na mužích. Pod jménem Albert Nobbs se totiž skrývá žena, která pracuje jako butler v elegantním dublinském hotelu. Když Albert potká hezkého a příjemného malíře, snaží se vyvléknout ze lži v které žil/žila mnoho let...

Zdroj: Axocom


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Albert Nobbs
Duchaplné dobové drama, odehrávající se v Irsku, vypráví o životě zaměstnanců nejluxusnějšího hotelu v Dublinu: o nemanželském dítěti služky, o zakázané lásce dvou krásných lidí a o Albertovi - ženě, která v rámci přežití předstírá, že je muž. V Irsku devatenáctého století nebylo možné, aby byla žena svobodná a nezávislá, a tak musela všechny kolem sebe klamat a předstírat, že je muž. Albert je plachý majordomus a už spoustu let skrývá obrovské tajemství - on je ve skutečnosti žena, jež se musela celý život chovat jako muž, aby unikla životu v chudobě a osamění. Když do hotelu přijede pohledný malíř Hubert Page, inspiruje Alberta, aby se pokusil konečně uniknout falešnému životu, který si pro sebe vytvořil. A tak majordomus sbírá odvahu a uchází se o přízeň krásné, drzé Heleny, která by mohla být jejím spojencem. Jenže Helena je zakoukaná do nováčka v hotelu, hezkého drsňáka Joea, který tam začal pracovat jako údržbář. Albert ve skrytu duše doufá, že jednou snad bude žít normální život a my můžeme zahlédnout záblesk velmi volnomyšlenkářské ženy, která se bohužel narodila v nesprávné době. V hlavní roli Glenn Close.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Albert Nobbs
Mnohokrát oceněná herečka Glenn Close si v tomto snímku zahrála ženu zapletenou do neobvyklého milostného trojúhelníku. Děj se odehrává v Irsku v 19. století. Pod jménem Albert Nobbs žije a pracuje žena, která si již téměř třicet let obléká pánské oblečení, aby si udržela práci číšníka. Celý svůj život Albert zasvětil snům o vlastním obchůdku a manželství se služebnou Miou. Jednoho dne se do Albertova pokoje a světa přistěhuje osamělý malíř a naše hrdinka si uvědomuje, že se stala vězněm svého vlastního počínání.

Magic Box DVD 2012


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Albert Nobbs
Glenn Closeová, která filmu získala tři oscarové nominace, exceluje jako Albert Nobbs, žena vydávající se za muže v Irsku 19. století. Introvertní hotelový číšník, který skrývá tajemství a příšernou minulost, těžce pracuje, aby vydělal co nejvíc peněz a mohl si koupit vlastní obchod a najít si manželku. Tajně si vyhlídne svůdnou služku Helen, ale příjezd jiného muže do hotelu jejich vztah komplikuje. Glenn Closeová v adaptaci povídky George Moorea působila už v divadelním zpracování na Broadwayi v roce 1982. Od té doby vyvíjela snahu o přenesení tohoto pozoruhodného příběhu na stříbrné plátno. Právě toto úsilí přineslo také nepochybný vrchol její fantastické herecké dráhy. Herečka získala oscarovou nominaci pro Nejlepší herečku v hlavní roli a Janet McTeerová byla nominována jako Nejlepší herečka ve vedlejší roli.
19 Febiofest


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Gejzír (2014) [TV pořad]

22:00 - 22:30

29 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Uvnitř Zuckerbergova metamozku

21:50 - 22:50

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Comeback (2008) [TV seriál]

22:20 - 22:55

9 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

21:40 - 22:50

49 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mermoz

Mermoz
Mermoz

Naposled navštívené:
Mermoz

Mermoz
Mermoz