Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Akordy na kordy
Příběh otevírá hádka Bena a Anny nad kupou neumytého nádobí ve dřezu. Společné sezení u psychiatra v poradně přináší jen poznání vzájemné frustrace. Odpoledne na setkání s přáteli a jejich dětmi se dají do hádky, která pokračuje v autě při odjezdu domů. Ráno Annu napadne, aby z neustálých hádek čerpali náměty na písničky a založili kapelu. Vyklidí garáž a udělají z ní zkušebnu, v níž je navštíví soused Dave se zájmem o bubnování. Společně jamují - a tak vznikne první písnička. Texty vznikají z hádek, které se týkají hlavně mytí nádobí, špatné hygieny Bena, zbytečné kritičnosti Anny, lenosti Bena, nekontrolovatelných emocí Anny a jejích námitek ohledně orálního sexu.

První vystoupení na klubovém večeru nedopadne právě dobře z důvodu trémy Anny, která si vezme několik prášků od kamarádky na uvolnění. Pokračují v produkcích společně s Davem a získávají přízeň obecenstva. To vše má pozitivní vliv na jejich vztah a dříve neustálé hádky přestávají. Anne zatouží po dítěti, ale Ben má jiný názor. Opět se pohádají. Vychází najevo, že před rokem Anne potratila, což narušilo jejich vztah. Podaří se jim společně vypořádat s tíživým traumatem nebo vše skončí rozchodem?


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Akordy na kordy
Snímek se soustředí na Annu a Bena, dvojici, která se nedokáže přestat hádat. Při posledním zoufalém pokusu o záchranu manželství se rozhodnou proměnit všechny hádky v píseň a s pomocí souseda Davea, někdejšího bubeníka, založí kapelu.

Snímek "Akordy na kordy", příjemně syrový, skutečný a k popukání legrační celovečerní debut z dílny Zoe Lister-Jonesové, vypráví příběh Anny (Zoe Lister-Jonesová) a Bena (Adam Pally), páru, který se nedokáže přestat hádat. Když jim jejich terapeutka doporučí, aby se pokusili překonat svůj zármutek netradičním způsobem, vzpomenou si na společnou lásku k hudbě. Při posledním zoufalém pokusu o záchranu jejich manželství se rozhodnou proměnit všechny své hádky v píseň a s pomocí souseda Davea (Fred Armisen) založí kapelu. Příběh o lásce, ztrátě a rokenrolu nabízí vtipný a chápavý pohled na současnou lásku, okořeněný vskutku chytlavými popovými melodiemi.

HBO Europe


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

26 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:30 - 08:15

1 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:20 - 07:50

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama