Zari
ohodnotit

Agnus dei

Les innocentes

Další název:
Niewinne; The Innocents; Nevinné
Žánr:
Země:
Rok:
2016
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
5.1.2017
„Smiluj se nad námi.“
Popis / Obsah / Info k filmu Agnus dei
Prosinec 1945, ženský benediktinský klášter v Polsku. Jedna z řeholnic se dožaduje pomoci u lékařů z francouzské mise Červeného kříže. Francouzi sem přijeli s úkolem najít, vyléčit a dopravit do vlasti francouzské občany. Pomoci Polákům se mají věnovat polští a sovětští lékaři. Toto rozdělení podle národností poruší francouzská stážistka Mathilde Beaulieuová, která začne benediktinky pravidelně navštěvovat. Řeholnice v klášteře postupně porodí několik dětí, několik sester má příznaky pohlavních chorob. Nikdo nahlas nemluví o tom, co se zde před pár měsíci odehrálo. Rusové dál hledají „nepřátele národa" a pokračují v útocích na místní obyvatele. Tajemství řeholnic střeží matka představená, která je zodpovědná nejen za jejich dobré jméno, ale také za jejich budoucnost. Film Anny Fontaineové se zabývá především tabuizovaným tématem sexuálního násilí za války a v poválečném období.

Kino na hranici


Popis / Obsah / Info k filmu Agnus dei
„Zmiluj sa nad nami...”.

Povojnový príbeh mníšok z benediktínskeho kláštora v Poľsku, ktoré otehotneli po znásilnení vojakmi víťaznej Červenej armády. Príjmu rolu materstva alebo deti zrodené z hriechu opustia?

December 1945, ženský benediktínsky kláštor v Poľsku. Jedna z mníšok hľadá pomoc u lekárov z francúzskej misie Červeného kríža. Mladá stážistka Mathilde Beaulieu sa rozhodne porušiť pravidlá a začne benediktínky pravidelne navštevovať. Čoskoro zistí, že mnoho sestier je po opakovanom znásilnení ruskými vojakmi tehotných, iné majú príznaky pohlavných chorôb. Konvent je tak postavený do ťažkej situácie: má prijať zodpovednosť materstva alebo opustiť deti počaté z hriechu?

Film Europe SK


Popis / Obsah / Info k filmu Agnus dei
Poválečný příběh řeholnic z benediktinského kláštera v Polsku, které otěhotněly po znásilnění vojáky vítězné Rudé armády. Přijmou odpovědnost mateřství nebo děti zrozené z hříchu opustí? Prosinec 1945, ženský benediktinský klášter v Polsku. Jedna z řeholnic hledá pomoc u lékařů z francouzské mise Červeného kříže. Mladá stážistka Mathilde Beaulieu se rozhodne porušit pravidla a začne benediktinky pravidelně navštěvovat. Záhy zjistí, že mnoho sester je po opakovaném znásilnění ruskými vojáky těhotných, jiné mají příznaky pohlavních chorob. Konvent je tak postaven do těžké situace: má přijmout odpovědnost mateřství nebo opustit děti zrozené z hříchu?

Zdroj: Film Europe


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

27 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

27 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pablo Messiez

Messiez Pablo

Naposled navštívené:
Pablo Messiez

Messiez Pablo