Zari
ohodnotit

Absolutní sto

Apsolutnih sto

Další název:
Absolute Hundred; Апсолутних сто; Absolutních sto;
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
97 minut

Obsah filmu Absolutní sto

 
Ve svém prvním hraném filmu Srdan Golubovič podrobně vypráví o tom, co se stane, když mladické ambice a bratrská láska čelí světu dospělých, který je plný pomsty a manipulování. SAŠA (19) JE JUNIORSKÝM MISTREM Jugoslávie ve střelbě ze vzduchovky. Připravuje se na Mistrovství světa juniorů. Sašův bratr Igor (29) je bývalý mistr Jugoslávie ve střelbě a v současnosti je Sašovým idolem. Za války v Chorvatsku a Bosně Igor vyměnil svou vzduchovku za pušku odstřelovače. Z války se vrátil jako narkoman závislý na heroinu. Po návratu se Igor už nikdy nevěnoval sportu, protože střelné zbraně pro něho představují jen nástroj smrti. Doma se stává...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
srbská
 
 
Distribuční verze:
česky, s titulky, s anglickými titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Absolutní sto >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2012
Saša a Igor, dva bratři. Každý je jiný a   přesto je mnohé spojuje. Oba byli nejlepší ve   svém oboru – šampióni ve sportovní   střelbě, oba pozvedli zbraň i k jiným, než   sportovním účelům a oba se nenávratně   řítí do propasti. Existuje tu jistá naděje,   ale jen pro jednoho z nich a za tu nejvyšší   cenu. Co se stalo, že se z člověka s   výjimečným talentem, kterému celá země   leží u nohou, stane živořící   troska?
Chytře natočený snímek, v němž   nepřímo hraje hlavní roli poválečné trauma a   společenský otřes, což nejlépe vyjadřuje   postava bývalého olympijského vítěze a nyní   beznadějně závislého narkomana, Igora – ten   je spojnicí mezi nepředstavitelnou katastrofou   jedné země a osudem svého mladšího sourozence   Saši, který má rovněž nakročeno k velkému   úspěchu, zkáza staršího bratra, vede však ke   zkáze i jeho samotného.
Podmanivý film   částečně z prostředí nádherné a filmařsky   neobvyklé disciplíny – sportovní střelby a   částečně z panelákové zástavby Nového   Bělehradu, otevírá hodně těžkých a   tíživých otázek, ale zachovává čistý a   jasný děj. Psychologicky a myšlenkově hluboký   snímek přitom velmi zručně využívá i   atraktivní prvky (nechybí zde nějaká ta akce   ani napětí) – Srdan Golubović moc dobře ví   co dělá a když připočteme hereckou úroveň   extratřídy, je snímek Apsolutní trefou do   černého.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Absolutní sto (2001)Absolutní sto (2001)Absolutní sto (2001)Absolutní sto (2001)
Reklama