Zari
ohodnotit

...a stoupej do slunce! [TV film]

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
66 minut
„Prázdniny prožité u dědečka – bývalého pilota.“
Popis / Obsah / Info k filmu ...a stoupej do slunce!
Honzík musí trávit prázdniny u dědečka, protože jeho rozvedená maminka má plno práce. Ta ovšem nechce, aby její otec – bývalý vojenský pilot, svému vnukovi cokoli vyprávěl o letadlech. Letadla nemá ráda, protože si ze svého dětství pamatuje převážně jen to, jak otec byl neustále na letišti a když jí zemřela maminka, musela se sama starat o všechno. Film vypráví o lásce k létání. Lásce, která v míře vrchovaté přináší radost i bolest. Je to příběh o hledání ztracených vztahů. O budování nové důvěry mezi blízkými lidmi. O trvalosti některých hodnot, které leckdy marnotratně pomíjíme ne ze zlé vůle, ale protože je považujeme za samozřejmé.

Celý film je protkán unikátními reálnými záběry stíhacích letounů MIG21, jaké dosud nebyly a pravděpodobně již nikdy nebudou natočeny. V dalších letových scénách se objevuje řada krásných strojů – od historického kluzáku až po L159 ALCA.

Zdroj: Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu ...a stoupej do slunce!
POZOR SPOILER

Na letecké základně je vyhlášen poplach. Oba piloti nasedají do stíhaček. Jan Sedlář je v důchodu, a je bývalý pilot. Má také dceru Alenu, kterou zajímají peníze a kariéra. Tudíž dává svého syna Honzíka k dědovi Janovi. Ten jej jednou vezme na vojenské letiště, kde sloužil v hodnosti plukovníka. Kluka to nesmírně baví, a plukovník vzpomíná na svá mladá léta, kdy mu dcera nadávala, že je stále na letišti a doma ne. Když si pak máma pro Honzíka přijede, opět se spolu pohádají. Dcera po otci řve, že neměl Honzíkovi vyprávět o letadlech. Asi k sobě ti dva cestu nenajdou, i když Honzu nechává Alena u dědy…


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

86 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

13:40 - 14:40

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Reklama