Zari
ohodnotit

A čo ja, miláčik ? [TV film]

Žánr:
Rok:
1986
Délka:
84 minut
„O stereotypním manželství, které od základu změní nečekaná ženská návštěva.“
Popis / Obsah / Info k filmu A čo ja, miláčik ?
Televízna inscenácia komornej komédie Tatiany Kusej A čo ja, miláčik? z roku 1986. Stereotypné manželstvo prekladateľky a programátora naruší príchod mladého, pôvabného dievčaťa, pracovníčky istej agentúry. Dievča sa má všestranne starať o manžela. Táto skutočnosť od základu zmení manželské spolužitie.

Zdroj: RTVS


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu A čo ja, miláčik ?
Manželství ambiciózní překladatelky a zaníceného programátora je zřejmě jednotvárné. Margita dnem i nocí překládá a Bohuš řeší důležité úkoly. Až jednoho dne zazvoní u dveří zvonek a před užaslou Margitou se objeví atraktivní dívka. Přichází postarat se o jejího manžela, kterého — prý — Margita zanedbává. Marně se Margita brání, nezvaná návštěva je neúprosná a od základu mění způsob jejich života ...
Tak začíná komedie, která je debutem mladé autorky Tatiany Kusé (v premiéře byla uvedena v roce 1987). Obsažný dialog, nečekané dějové zvraty a cit pro komickou situaci, to jsou některé z přínosů hry, vyúsťující do překvapivé pointy. Nezůstane však jen při hře se slovy — v celkovém vyznění jde o metaforické vidění některých jevů narušujících základní principy mezilidských vztahů v manželství.
Režie Franka Chmiela se vyznačuje cílevědomým zaměřením a smyslem pro drobnokresbu a rytmus hry. Budeme mít tedy možnost sledovat komedii, která zároveň i vybízí k malému zamyšlení nad sebou samými.
R Televize1991/28/18

Autor/Zdroj: /Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nepovedený panáček

Nepovedený panáček
Nepovedený panáček

Naposled navštívené:
Nepovedený panáček

Nepovedený panáček
Nepovedený panáček