Zari
ohodnotit

Gone in 60 Seconds

Další název:
Gone in Sixty Seconds
Žánr:
Rok:
1974
Délka:
93 minut

Komentáře k filmu Gone in 60 Seconds

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2020
Snímek je vysněným   projektem ve své době   známého kaskadéra nesoucí   jméno H.B. Halicki, který si   k tomu napsal jednoduchý   scénář, snímek plně podle   svých představ natočil,   sám si ho produkoval a sám   seděl za volantem auta,   který je asi tak čtyřicet   minut stopáže snímku   naháněn. A o to tu jde   vlastně především. Po jeho   smrti mu byla dokonce   dodatečně na konec snímku   přidána pocta, nebo se   později bohužel zabil při   realizaci scény pro   plánované pokračování.   Nejslavnější automobilová   honička samozřejmě stále   pochází ze snímku   'Bullittův případ' (1968),   ale i tady rozhodně je o co   stát. Nakonec, těžko   říct. Třeba se právě   tímto snímkem H.B. Halicki   inspiroval a napadlo ho   takovouto scénu překonat.   Jestli se mu to povedlo či ne   už záleží na divácích.   Po filmové stránce v rámci   děje se v žádném   případě o žádný filmový   majstrštyk nejedná. Spíše   to nabývá dojmu publicistiky   či nějaké reality show.   Ano, tak moc jsou herecké   projevy všech protagonistů   špatné. O to víc však   atmosféra nabírá na   reálnosti. Nějaká zápletka   a důvod k honičce být musel   a tak vznikl námět o   krádeži 48 luxusních aut.   Jak napovídá právě název   snímku, přistoupit k autu a   za 60 sekund být pryč. I tak   to ale nezůstane bez   povšimnutí policie.   Řádění s auty může   začít. Šílené rychlosti,   všudypřítomný hustý prach   a tolik bouraček pohromadě   snad ještě v žádném   snímku vidět nebylo. Film   jako takový samozřejmě   úspěch mít nemohl, ale jako   ukázka kaskadérské práce   se jedná o naprostou pecku.   Tohle zkratka není jen tak   lecjaký film. Je to   kaskadérský film   prezentující automobilovou   honičku a s tím spojené   bouračky a to je celé. Děj   jako takový už je jenom   doplněk. V rámci klasického   filmu tohle prostě nelze   vynechat.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Zapomeňte na reemake s   N.Cagem . Toto je stará   dobrá klasika . Kaskadér   Halicki si napsal scénář   sám i režíroval a i v   hlavní roli rozvádí   honičku s Ford Mustang Mach 1   Eleonor , která je pastva   pro oči co se bouraček a   honiček týká . Zde je   čistá kaskadérská práce s   auty žádné efekty mohu   doporučit všem   automobilovým nadšencům a   obdivovatelům Mustangů.   Snad se někdy dočkáme a i u   nás vyjde film na DVD.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

60 sekund (2000)

 60 sekund (2000)
60 sekund n
Gone In 60 Seconds
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Dominic Sena

(remake)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ernst Dietsch

Dietsch Ernst

Naposled navštívené:
Ernst Dietsch

Dietsch Ernst