Cerven
ohodnotit

Jed

Poison

Rok:
1991
Délka:
85 minut
„Příběhy lidí vzdorujících společenským konvencím.“

Obsah filmu Jed

 
Americký režisér Todd Haynes vystudoval umění v Providence na Rhode Islandu a hned na začátku své tvorby zaujal experimentálním krátkým snímkem Superhvězda: Příběh Karen Carpenterové. Založil organizací na podporu nezávislého filmu, a také se na nějakou dobu soustředil na realizaci nezávislých filmů Jed, Dottie dostává na zadek, Sametová extáze. Jeho zatím poslední film Daleko do nebe získal širší mezinárodní pozornost a uznání.
Dílem známého francouzského spisovatele a dramatika Jeana Geneta se Todd Haynes inspiroval v celovečerním filmu Jed, který natočil v roce 1990. Vypráví tři nezávislé příběhy tří lidí, kteří se nějakým způsobem...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Jed >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Stilicho
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Čekal jsem víc, 3 nesouvislé příběhy,   každý z jiné doby je málo. V 1. příbehu je   hlavním hrdinou mladý úspěšný vědec doktor   Leprik, zrovna vyrobil svůj experiment, když ho   navštíví neočekávaná návštěva mladá   doktorka. Okouzlen jejím pohledem se napije   lektvaru lepry. Onemocní. A v záchvatu bezmoci   zabije jednu ženu, je pronásledován policií. A   jediný kdo ho neopustí je již zmíněná   pohledná doktorka. Sama se nakazí a zemře.   Konec sci-fi dramatu je monstózní. . Skáče z   balkonu mezi dav. Když jeho dům obklíčí   policie. 2. příběh je drama, o části života   recídivisty, který je homosexuál. Odehrává se   v polovině 40. let tohoto století. Kdy je   uvězněn v jedné z místních věznic. Ve   vězení se provádí nechutné sexuální   praktiky. Včetně znásilňování, týrání,   zneužívání. Hlavní hrdina se zamiluje do   nového vězně. Ten mu lásku dlouhou dobu   neopětuje. Je, ale ostříleným vězněm a   ačkoliv je na to s fyzičkou hůře, přinutí ho   k tomu. Trochu perverzní, úchylné téma končí   Sadendem. Při útěku je jeden z vězňů zabit.   3. díl je o létajícím chlapci, který diváka   přinutí přemýšlet, jak to mohlo podle   reálií probíhat. Malý chlapec provokující   své spolužáky, kteří ho ve vzteku pak   týrali. Byl totiž masochistou. Neměl přátele.   A jednou si při příchodu ze školy všimnul,   že v ložnici matka s nikým je, ale nebyl to   otec, ale jejich zahradník. Otec to naneštěstí   zjistil. Ve vzteku málem zabil matku, v   dokonání násilného činu mu zabránil až jeho   syn 2 výstřely z jeho zbraně. Výpověď matky   pak určuje, že syn vyskočil z okna a letěl k   nebi. Lež, pravda? Kdo ví? Nejlepší byla 3.   linie s dítětem. Polodokumentární natáčení   ještě zvyšuje věrohodnost. Ale v celku to ani   zdaleka nezachraňuje celý fim. Připadá mi to   tak trochu béčkově.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.9.2007
Filmy Todda Haynese jsou velmi zneklidnujíci.   Natočit tři alegoricky odlišné příběhy,   které mezi sebou zdánlivě nesouvisí, chce   odvahu a excentrici. Nevím přesně co chtěl   reřisér tímhle počinem sdělit, ale ty   příběhy mají sice jedno společné. jsou o   lásce, ať jde o jakoukoli formu. O lásce kterou   společnost neakceptuje.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Jed (1991)
Reklama