Zari
ohodnotit

27 šatů

27 Dresses

Další název:
27 šiat (SK)
Rok:
2008
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
28.3.2008
„Navždy za družičku?“
Popis / Obsah / Info k filmu 27 šatů
Jane je idealistická, romantická a nesobecká, věčně obětavá společnice kamarádek – nevěst; její vlastní štěstí je ovšem v nedohlednu. I ona je zamilovaná, jenže do svého šéfa, který se do vztahu dvakrát nežene – a do svatby už vůbec ne. Tedy ne s Jane... Ale to ona netuší. Jane se vždy skvěle starala o druhé, horší už to bylo s péčí o sebe sama. Celý život se snaží, aby učinila druhé šťastnými a sedmadvacet „družičkovských“ šatů v jejím šatníku to jasně dokazuje. Jednoho večera Jane zničeně pendluje mezi dvěma svatebními oslavami na Manhattanu a v Brooklynu a v patách jí je otravný novinář Kevin, který píše články o svatbě, i když by se radši věnoval něčemu serióznějšímu. Kevin cítí, že článek o Jane – coby svatebním maniakovi – by mohl být výborný materiál. Ale mezi Jane a Kevinem to zrovna nejiskří. Spíš naopak. Kevin se vysmívá tomu, co je pro Jane tak důležité – tedy svatbám. Což vede k tomu, že se pořád hádají. Už tak těžký večer ještě zhorší příchod Janeiny mladší sestry Tess, do které se okamžitě zamiluje Janin šéf George, se kterým měla Jane v plánu zůstat celý život. A zničehonic Tess zaúkoluje svou vždy ochotnou sestru, aby naplánovala další svatbu – její a Georgovu. Ale city Jane k Georgovi vedou k šokujícím odhalením. A možná k začátku nového života...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu 27 šatů
Katherine Heigl (Zbouchnutá, TV seriál Chirurgové) svou přítomností rozjasňuje filmové plátno v kouzelné romantické komedii od scenáristky filmu Ďábel nosí Pradu. Katherine Heigl se představuje v roli romantické a naprosto obětavé Jane, která už sedmadvacetkrát sehrála roli družičky. Její vlastní pohádková svatba se ale zdá v nedohlednu až do chvíle, kdy její mladší sestra Tess (Malin Akerman) získá srdce Janina šéfa (Edward Burns). Toho Jane tajně miluje a právě kvůli němu se rozhodne změnit svůj osud “družičky nadosmrti”.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu 27 šatů
Jane je mladá, chytrá, úspěšná a pracovitá žena, jejíž hlavní obsesí je pomáhat svým kamarádkám připravovat svatby. Má jich za sebou už dvacet šest a dvě poslední dokonce stihla zvládnout během jediného večera. Je nešťastně zamilovaná do svého šéfa George, který jí má rád, ale nějak se mu nechce do intenzivnějšího vztahu. Jane je nesmělá, takže to vypadá, že jejich vřelý vztah nebude naplněn nikdy. Kevin je mladý novinář, který je toho času nucen psát do New York Times články o svatbách, i když by se raději věnoval něčemu pořádnému. Jane ho však při setkání na jedné ze svateb na první pohled okouzlí a Kevin se rozhodne na jejím příkladu konečně čtenářům dokázat, o čem že ty svatby dneska jsou.
Do New Yorku ovšem přijede Janeina mladší sestra Tess, která se živí jako modelka a při prvním setkání totálně okouzlí George a tak se Jane musí vyrovnat s tím, že její dvacátá sedmá svatba bude právě pro tento nečekaný pár. To by se snad dalo ještě překousnout, kdyby Tess Georgeovi nelhala o své povaze, nechtěla svatbu na místě, které si vysnila Jane a nenechala přestříhat (rozuměj zničit) matčiny svatební šaty. Když pak Kevinova editorka vytiskne jeho nedodělaný článek, ze kterého Jane vyšle jako naivní holčička semletá svatebním businessem, je jasné, že ani nečekané sbližování s Kevinem není na úplně nejlepší cestě. Jane se musí nadechnout a rázně konat.
Lehká romantická komedie už úspěšně vstoupila do filmové distribuce například v Austrálii a stala se nečekaným hitem. Důvodů je hned několik. V hlavních rolích se objeví vynikající herci Katherine Heigl (Chirurgové, Zbouchnutá), James Marsden (X-Mani, Kouzelná romance) a Edward Burns (Zachraňte vojína Ryana, Prázdniny). Hlavní hrdinka svým naturelem připomene Bridget Jonesovou, ale v daleko laskavějším a zároveň bojovnějším provedení. Scénář k filmu pochází od autorky úspěšného snímku Ďábel nosí Pradu a režisérkou je Anne Flatcher (režírovala například film Let's Dance).
Ve filmu 27 šatů navštívíme svatbu v kovbojském, bikinách, indických sárí a to vše na nejrůznějších a často velmi obskurních místech. Zároveň se však setkáme s hrdinkou, která i přes všechnu tu parádu vnímá svatby jako magické okamžiky v životě dvou lidí a snaží se pro jejich štěstí udělat maximum. I v tom je síla jedné z nejlepších romantických komedií poslední doby.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu 27 šatů
Hrdinka romantické komedie 27 šatů režisérky a choreografky Anne Fletcherové (nar. 1966) a scenáristky Aline Brosh McKennaová (Ďábel nosí Pradu) od dětství miluje svatby. Domnívá se, že bude-li svatební den dokonalý, bude takové i manželství. Proto je Jane svým přítelkyním a přítelkyním svých přítelkyň nepostradatelnou pomocnicí při svatebních přípravách, zatímco tajně miluje svého sympatického šéfa George. Naproti tomu cynický novinář Kevin, autor populárních sňatkových reportáží, na manželství nevěří a za každou svatbou vidí jen kšeft. Když se tihle dva setkají, do oka si zpočátku nepadnou. Jane má před sebou nelehké období: George se zakouká do její sobecké sestry Tess a v novinách o ní vyjde nelichotivý Kevinův článek. Mladá žena tak pochopí, že musí něco ve svém životě změnit... – Sotva průměrný žánrový snímek mimo jiné ukazuje, jakou stresovou záležitostí, hodnou zkušeného stratéga, se dnešní opulentní svatby staly. Titulních dvacet sedm šatů pro družičky, jež si Jane pečlivě uschovává, nevyniká elegancí ani vkusem, neboť jde podle Kevina o mučící nástroj, používaný nevěstou proto, aby družičky byly vedle ní ošklivé.
-kat-, Filmový přehled 2008/5


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

36 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

81 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:10 - 00:05

36 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:30 - 00:35

16 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Reklama