Zari
ohodnotit

25 karátů

25 kilates

Další název:
25 Carat / 25 quirats
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
86 minut
„Dvojice zosnuje plán, jak se vymanit z kriminálního podsvětí v Barceloně.“
Popis / Obsah / Info k filmu 25 karátů
Napínavý thriller o zlodějce aut a bývalém boxerovi, který se stal mafiánským vymahačem dluhů. Ti dva dají dohromady plán, jak se vymanit z kriminálního podsvětí v Barceloně.

Abel pracuje v Barceloně jako neúřední vymahač dluhů - připomíná lidem co se stane, když nevyrovnají své účty včas. Náhodou se setká s Kay, zlodějkou aut, které pomůže z nepříjemností, a okamžitě to mezi nimi zajiskří. Kay má plné zuby svého domácího života, bydlí v bytě s otcem Sebasem, který má problém s gamblerstvím, což přitahuje nebezpečné živly. Neustále také vymýšlí pochybné strategie jak zbohatnout, ale obvykle mu nic nevyjde. Ovšem tentokrát přišel s plánem jak dostat tři sta tisíc euro ze zkorumpovaného policajta. Kay požádá Abela, aby jí pomohl s dokončením celé akce. Abel i Kay touží uniknout z kriminálního podsvětí, a tak vymyslí plán, aby všechno šlo podle nich. Ale samozřejmě ne všechno vychází tak, jak očekávali...

Zdroj: HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu 25 karátů
Španělský thriller, stejně realistický, drsný a strohý jako bývalý boxer Ábel, o němž vypráví. Kánon žánru je do písmene dodržen, postavy a jejich vztahy natolik přesvědčivé a životné, že jen podtrhují jeho oprávněnost a funkčnost. Prvotřídní herecké obsazení vdechuje neobyčejnou věrohodnost tomuto napínavému příběhu, mapujícímu odvrácenou tvář Barcelony. Aida Folchová hraje zlodějku aut Kay, její otec (Manuel Morón) je namočený v ještě větších špinavostech, které končívají fiaskem a navíc ohrožují i ji samotnou. Setkává se s Ábelem (Francesc Garrido), který se s námahou probíjí životem a snaží se sám vychovat syna. V Kay rozpozná dobrou duši, svedenou na cestu zločinu proti vlastní vůli. Příběh stále nabírá na dramatičnosti, prochází různými zvraty a vrací se zpět a každá další scéna činí situaci ještě vypjatější. Přesto zde zůstává dost prostoru pro zkoumání zdvojeného motivu vztahu otce a dítěte.
katalog 44.MFF Karlovy Vary


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Místo činu: Drážďany - Parasom...

21:40 - 23:09

57 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

12 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

21:45 - 23:10

52 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause

21:40 - 22:40

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Naomi Watts

Watts Naomi

Naposled navštívené:
Naomi Watts

Watts Naomi