Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu 1922
Jakou cenu má lidský život? Někdy pouhých 100 akrů půdy.
Farmář chce žít na farmě se svou ženou a synem. Ona ne. Půdu, co zdělila, chce prodat a tím ohrozit farmářovu práci, plány a osud. Bude muset zemřít...
Temné drama o tom, že zabít je nesnadné, ale žít se svým svědomím, to je peklo na zemi. Jedním skutkem ovlivní farmář nejen život vlastní ...


Autor: beneva

Popis / Obsah / Info k filmu 1922
POZOR SPOILER


Městečkem kráčí schýlený muž. Hlavu má mezi rameny a jde do nějakého pokoje. Zde začíná psát svůj deník.

Muž se jmenuje Wilfred Leland James. V roce 1922 má 100 akrů půdy v Hemingrord Home ve státě Nebraska. Tato půda je psána na jeho ženu Ariette Christinu Winters Jamesovou, protože ji zdědila. Ti dva mají syna Henryho Freemana Jamese.

Wilffredova žena nikdy k farmaření nepřilnula a její touha je město. Tam chce mít svůj oděvní salon. Jenže její muž je farmou posedlý a tvrdě nesouhlasí. Vznikají spory a hádky. Ariette navrhuje půdu prodat sousedům Farringtonovým i s farmou a peníze si rozdělit. Wilfred si bere čas na rozhodnutí. Do toho se čtrnáctiletý Henry zamiluje do patnáctileté sousedovic dcery Hannon Cotteriové. Wilf toho využije a pohrůžkou rozdělení Henryho získá na svou stranu. A tak jednoho večera Ariette opijí a Wilf ji podřízne jako slepici. Mrtvolu hodí do studny. Pak do ní naženou krávu, aby byl důvod studnu zasypat. Zrovna když tak činí, přijíždí šerif, aby se porozhlédl. Nikdo mu v tom nebrání, a tak odjíždí bez dalšího podezření.

Čas běží a Hannon je těhotná. Její otec požaduje 75 dolarů. Wilf najde něco po ženě a něco si chce půjčit. Jeho syn mizí hledat svou milou, kterou rodiče ukryli.

Wilfred si půjčuje 750 dolarů a zůstává na vše sám. Stál jej pronásledují krysy a nyní jej dokonce jedna zle kousla. Spolu s krysami jej občas navštíví i mrtvá Ariette. Ta mu vypráví o soudu jeho syna, který přišel o své děvče i plod v ní, když byla postřelena. Zalezli do opuštěného domu, když byla venku sněhová vánice. Wilfried sám se ocitá v nemocnici, kde přichází o pokousanou ruku. Následně přiveze vlak tělo jeho syna s pokousaným obličejem od krys. Na pohřbu moc lidí není.

Wilf začíná bláznit, a proto odchází do Omahy. Zde jej krysy straší také a on se dá na chlast...


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto moto test

18:40 - 18:55

12 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Počasí

18:52 - 18:55

0 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama