Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

17 dívek [DVD kinodistribuce]

17 filles

Další název:
17 girls; 17 dievčat
Země:
Rok:
2011
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
2.1.2014
„Jedna za všechny, všechny za jedno. Hromadné těhotenství na střední škole.“
Popis / Obsah / Info k filmu 17 dívek
Článek v Time Magazine, nazvaný „Těhotenský Boom v Gloucester High“, byl prvním, který odhalil unikátní skandál – během jednoho období otěhotnělo naráz více než tucet středoškolských studentek z Gloucesteru. První, kdo tento trend zpozoroval, byla školní zdravotní sestra. Příběh dívek tak začal plnit titulní stránky národních novin a stal se předmětem mnoha talk show a investigativních televizních reportáží.

Provokativní debut je portrétem skupiny znuděných puberťaček, které uzavřou nezvratnou dohodu. Když Camille náhodně otěhotní, podnítí své kamarádky a spolužačky, aby ji následovaly. Je jen otázkou času, než 17 dívek najde vhodné „dárce spermatu“ a způsobí tak vlnu pozdvižení v jinak poklidných vodách přímořského městečka.

Snímek 17 dívek byl v roce 2011 promítán na Mezinárodním filmovém festivalu v Bratislavě, kde získal ocenění Studentské poroty a zároveň byl nominován na hlavní cenu Grand Prix. Nominace na prestižní cenu César za nejlepší filmový debut a cenu Zlatý Zenit ze Světového filmového festivalu v Montrealu jen dotvrzují dobrou volbu tématu i řemeslně zpracovaný snímek autorského a režisérského dua Daniel a Muriel Coulinových.

Film Europe CZ


Popis / Obsah / Info k filmu 17 dívek
„Jedna za všetky, všetky za jedno. Hromadné otehotnenie na strednej škole.”

Článok v Time Magazine, nazvaný „Tehotenský Boom na Gloucester High School“, bol prvým, ktorý odhalil unikátny škandál - počas jedného obdobia otehotnelo viac než 12 stredoškolských študentiek z Gloucesteru. Prvá, kto tento trend spozoroval, bola školská zdravotná sestra. Jedinečný príbeh dievčat tak začal plniť titulné stránky národných novín a stal sa predmetom mnohých talk show a investigatívnych televíznych reportáží.

Provokatívny debut francúzskej režisérskej dvojice je portrétom skupiny znudených teenageriek, ktoré uzavrú nezvratnú dohodu. Keď Camille náhodne otehotnie, podnieti svoje kamarátky a spolužiačky, aby ju nasledovali. Je len otázkou času, kedy 17 dievčat nájde vhodných darcov spermií a spôsobia vlnu rozruchu v pokojných vodách prímorského mestečka.

Snímku 17 dievčat sme mali možnosť vidieť v roku 2011 na Medzinárodnom filmovom festivale v Bratislave, kde získal Cenu študentskej poroty a zároveň bol nominovaný na Hlavnú cenu Grand Prix. Nominácia na prestížnu cenu César za Najlepší filmový debut a cena Zlatý zenith zo Svetového filmového festivalu v Montreale len potvrdzujú dobrú voľbu témy a remeselnú zdatnosť autorského a režisérskeho dua Delphine a Muriel Coulinových.

Film Europe SK


Popis / Obsah / Info k filmu 17 dívek
Snímek 17 dívek je celovečerním hraným debutem sesterského dua filmařek Delphine a Muriel Coulinových. Příběh skupiny středoškolaček, které se rozhodnou po „vzoru“ spolužačky Camille otěhotnět, vznikl na základě skutečné události z roku 2008, popsané v článku časopisu Time (18.6.2008) pod titulkem Pregnancy Boom at Gloucester High (Těhotenský boom na Gloucesterské střední škole). Autorky přenesly děj z amerického státu Massachusetts do Francie. Rozhodnutí dívčího sesterstva nehodnotí, omezují vyprávění, v němž se střídají dramatické, laskavé i humorné momenty, víceméně na průběh těhotenství a na reakce některých rodičů.

Filmový přehled 2014/1


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

01:20 - 02:15

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

01:05 - 02:05

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:10 - 02:10

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:30 - 02:35

14 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama