Zari
ohodnotit

12 dní hrůzy [TV film]

12 Days of Terror

Další název:
12 dní hrôzy (SK)
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
86 minut
Popis / Obsah / Info k filmu 12 dní hrůzy
Prázdninové městečko na břehu státu New Jersey je zaplaveno rekreanty díky nastalým vedrům a nikdo se příliš nestará o právě probíhající válku v Evropě. Náhle ale dochází k usmrcení plavce a vše ukazuje na útok žraloka. To se ovšem vůbec nehodí místním podnikatelům. Navíc je očekáván příjezd prezidenta a tak se politické špičky snaží událost zamést pod koberec tvrzením, že zranění mohla způsobit např. ponorka a byl-li to žralok, tak jde jen o ojedinělý útok, který se nebude opakovat.

Záchranář, který oběť vytáhnul z vody, žádá majitele přímořského hotelu Engela, aby uzavřel pláže ale nepochodí, a nakonec odchází ze zaměstnání.

Útoky však pokračují i přes instalování ochraných mříží, protože dravec se dostane do ústí řeky, kde se koupají děti.

Po čtyřech obětech na životech a jednom těžkém zranění se rybářský kapitán, kterého všichni mají za alkoholika, a záchranář Alex vydávají dravce ulovit. Na moři se setkávají s krotitelem zvěře Schleisserem, který má stejný cíl a společně se jim lov podaří.

Film je natočen na základě skutečné události a je velmi pravděpodobné, že na základě stejné události byla napsána i novela Petera Benchleye Čelisti. Tento film však má daleko k horroru a ukazuje spíše na reálné společenské a politické problémy prázdninového střediska, i když napětí v něm rozhodně nechybí.


Autor: diamant

Popis / Obsah / Info k filmu 12 dní hrůzy
V roce 1916 vypuklo v New Jersey nezvykle horké léto. Válečné události v Evropě do Ameriky ještě nedolehly, lidé se proto bezstarostně koupají v moři, což se stalo velkou módou. Alex a Danny pracují jako plavčíci u Engela, majitele přímořského hotelu. Stálý host Charles Vansant, který se odvážil hluboko do moře, je napaden žralokem a utrpí smrtelné zranění. Alex žádá Engela, aby nechal pláž uzavřít. Nikdo z podnikatelů ve městě však nechce přijít o tučné zisky, a navíc sem má přijet na dovolenou dokonce prezident Woodrow Wilson. Proti uzavření pláže je i Alexův přítel Stanley, který má před svatbou s Louisou, jež bývala Alexovou přítelkyní, a stále pro sebe mají slabost. Alex se sejde se starým, věčně opilým kapitánem, který ho varuje, že šlo asi o agresivního žraloka bílého, který bude ve svých nájezdech na pláž pokračovat. Hotely na pobřeží jsou sice nabité k prasknutí a vlaky chrlí další výletníky, do vody se ale pustí málokdo. Dva odvážlivci, kteří to přesto zkusí, jsou žralokem napadeni a Danny, který jim chtěl pomoci, na následky zranění zemře. Do New Jersey se z New Yorku vydají přírodovědec John Nichols a krotitel dravé zvěře Michael Schleisser. U pobřeží jsou sice instalovány ocelové sítě, ale kapitán jednoho dne uvidí žraloka, jak vplouvá do ústí řeky. Věčně opilému kapitánovi však nikdo nevěří. A to je škoda. Počet obětí narůstá, zraněním podlehne i Stanley. Město zachvátí žraločí mánie. Lidé se snaží zabijáka zabít, nebo na něm vydělat. Alex je rozhodnutý uspořádat na lidožrouta hon. Nichols se odmítá akce zúčastnit, Alex vyjíždí na moře se starým kapitánem a potkávají krotitele Schleissera na vratké kocábce. Dají své síly dohromady a zápas s přírodou může začít...


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dary hadího krále (1977) [TV i...

14:05 - 15:00

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

14:00 - 14:45

9 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

34 minut již uběhlo
101 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

13:00 - 14:10

69 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jonathan Pienaar

Pienaar Jonathan

Naposled navštívené:
Jonathan Pienaar

Pienaar Jonathan