Zari

Zajímavosti u osobností uživatele Zdanny

Zdanny

Zdanny zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Zdeněk Krátký

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k osobnostem: 3
Charley Boorman
Přidáno: 18.11.2009
Herec a známý motocyklový nadšenec Charley Boorman se nedávno vrátil ze své nejnovější (2009) dobrodružné pouti "By Any Means 2" (navazující na "By Any Means" z roku 2008 - cesta z Irska do Austrálie), kdy za použití jakéhokoli dostupného dopravního prostředku cestoval ze Sydney v Austrálii do Tokya v Japonsku.

Pořad se vysílal na britské BBC v šesti epizodách, je též dostupný na DVD a Charley momentálně osobně propaguje svoji knihu "Right to the Edge: Sydney to Tokyo by Any Means".
Jeho autogramiády pořádané po celé Británii se těší velké přízni nejen z řad motocyklových fanoušků, ale i milovníků exotických cestopisů a dokumentárních pořadů, nebot' na své tříměsíční pouti navštívil mnoho zajímavých míst Asie, setkal se s místními obyvateli a měl možnost na vlastní kůži poznat jejich způsob dopravy, jejich zvyky a ochutnat jejich pro evropana často nevábně vypadající pochoutky.
Petr Horký
Přidáno: 22.2.2011
Petr Horký je spolupořadatelem cestovatelského festivalu "Worldfilm" a spoluautorem projektu "srdcaři"...
Bohdan Sláma
Přidáno: 16.11.2009
V Londýně se v rámci programu "The Best of Czech Cinema 1989 - 2009" který probíhal pod záštitou Českého Centra (www.czechcentre.org.uk) od 7. do 15.11.2009 promítal film "Štěstí" (Something Like Happiness) Proč nezajít na český film v Anglii - že? Zvláště když je uváděn samotným režisérem (B. Sláma) a britským filmovým kritikem, autorem knihy "The Czechoslovak New Wave" (Československá Nová vlna) Peterem Hamesem. Po projekci následovala diskuse s publikem "Q&A" (otázky a odpovědi) - jak zde říkají.
Obecenstvo londýnského promítání tvořili Češi, Slováci, Briti a další národnosti. Ohlasy byly převážně plné nadšení, oceňujíce "lidskost" postav a drsnou realitu jejich "životního" prostředí. Sláma odpovídal publiku a P. Hamesovi na dotazy týkající se původu námětu, vlastní realizace filmu a na osobní vazby k postavám a dětským hercům. Peter Hames se jako autor knihy "The Czechoslovak New Wave" také neopoměl zeptat na vliv Nové české vlny šedesátých let na Slámovu tvorbu a na jeho (Slámovy) oblíbene režiséry té doby i na ty současné.
Realistické vykreslení postav pozitivně hodnotil jak český a slovenský divák tak i Ind či Novozélandan. Sám Bohdan Sláma osobně působí jako velice otevřený a přátelský člověk se zájmem o "všední" lidské osudy a nekomerční filmové umění v nejlepším slova smyslu.

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

86 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - První kontakt - Setkání s mimo...

13:15 - 14:00

41 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ane Viola Semb

Semb Ane Viola

Un Mundo Secreto

Un Mundo Secreto

Naposled navštívené:
Ane Viola Semb

Semb Ane Viola

Un Mundo Secreto

Un Mundo Secreto