Zari

Zajímavosti u osobností uživatele lazenska.veverka

lazenska.veverka

lazenska.veverka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k osobnostem: 12
Josef Bláha
Přidáno: 1.5.2024
Josef Bláha pocházel ze smíšeného manželství, matka byla Slovinka, otec Čech. Do svých jedenácti let žil v rodném Novom meste. Ač po mamince Slovinec, mezi kolegy měl přezdívku "BOSŇÁK".
Andrea Čunderlíková
Přidáno: 4.9.2020
Andrea Čunderlíková je manželkou hudebníka Ladislava Kleina.Dcera Sandra je bývalá reprezentantka ČR v tenise.
Jaroslav Dietl
Přidáno: 3.3.2022
Hrdinové tohoto oblíbeného autora často nosili příjmení kalendářních jmen, jejich zdrobnělin či domáckých podob. Kdo by neznal doktory Blažeje,Čeňkovou,Řehoře či Bonifácovou z Nemocnice na kraji města, starého skladníka Dominika, řeznici Ladu Cyrilkovou, souseda Vavřince ze Ženy za pultem nebo VÍťu Kubánka z Plechové kavalerie...?
Jana Janatová
Přidáno: 8.6.2022
Zajímavé je srovnání seriálových postav herců Janatová - Hanzlík :
My všichni školou povinní: dcera-otec
Cirkus Humberto: vnučka - dědeček
Synové a dcery Jakuba Skláře: děti hlavního hrdiny. Zde navíc Janatovou v pozdějších dílech vystřídala paní Preissová, která jí hrála matku v seriálu My všichni školou povinní.
Josef Kemr
Přidáno: 17.7.2022
Pan Josef Kemr dal roztavit čtvrt kila zlatých rodinných šperků, ze získaného zlata nechal vyrobit matice a pozlacené šrouby, které pak společně s montéry, kteří pracovali na rekonstrukci Národního divadla, zabudovali do ocelové konstrukce,
Josef Kemr
Přidáno: 14.10.2023
Josef Kemr hrál velmi dobře na strunné nástroje. Vzpomeňme například Vyhlídku z filmů o revizorovi Andělovi, Bohouše Císaře z Chalupářů nebo dědu Komárka ze Samoty u lesa.
Josef Kemr
Přidáno: 14.10.2023
Měl mu být udělen titul Zasloužilý umělec, on ovšem poslal dopis do ÚV KSČ, ve kterém stálo: „Nahý jsem přišel na svět a nahý chci z tohoto světa odejít. Nenavykl jsem byzantským způsobům, abych ruku, která bije, ještě políbil a poděkoval.“
Růžena Lysenková
Přidáno: 29.10.2023
Růžena Lysenková je babičkou hereček Anny a Ester Geislerových.
Jaroslav Marvan
Přidáno: 14.2.2021
V epizodě cyklu Hříšní lidé Města pražského-Telegram z Neapole ,si rada Vacátko povzdychne: "že já jsem radši nebyl přednosta na poště, mohl jsem mít klid",
Jaroslav Marvan skutečně zaměstnancem pošty byl, než se dostal se k divadlu.
Vladimír Menšík
Přidáno: 8.1.2018
Herec Menšik byl pokřtěn jako Vladislav, po otci, ale užíval jméno Vladimír.
Říkalo se dokonce, že si měnil záměrně datum narození 1924, jiné 1929.
Zdeněk Pohlreich
Přidáno: 26.8.2019
V pátém dílu 23.řady seriálu Simpsonovi (Dobrá manželka),namluvil Zdeněk Pohlreich postavu Gordona Ramsaye jako sám sebe.
Vladimír Salač
Přidáno: 29.5.2021
Vladimír Salač byl nejen hercem známým z rolí o nichž například píše Angelika2808,ale taky výborným zpěvákem. Mnozí si vzpomenou na film Anděl na horách a píseň Kytička bílá nebo hit ze hry "Sto dukátů pro Juana " Píseň pro Kristýnku (slova Vladimír Dvořák, hudba Zdeněk Petr )