Zari

Komentáře uživatele Leprikonek

Leprikonek

Leprikonek zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 9
Don't Stop
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.7.2012
Don't stop!
Prijemny film o punkerech 80.   let, ktery neurazi ale ani   vylozene nenadchne. Dialogy mi   obcas prisly neprirozene a   umele, a punk velmi v umirnene   podobe. Ale celkove hezky   cesky film s neokoukanymi   herci o tom, jak si kazdy   projde divocejsim obdobim   dospivani a je pouzena na nas,   jakou cestu si vybereme. A do   toho vseho dobre dobra hudba.
Expendables: Postradatelní (The Expendables)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2012
Neočekávala jsem nic extra,   prostě akční snímek s   akčními hrdiny. Dostatek   zábavy, vtipných hlášek i   akčních scén. Žádná   bomba, ale ani žádný   propadák. Když chcete   zhlédnout něco   nenáročného, tak je to   ideální snímek.
Expendables: Postradatelní 2 (The Expendables 2)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Expendables jedničku jsem   shlédla teprve před pár   dny. A aby toho nebylo málo,   tak jsem si hned nato zašla   do kina na dvojku. Díky tomu   jsem mohla oba filmy snadno   porovnat. A je to   jednoznačné. Dvojka je   oproti jedničce znatelně   lepší, není tak   prostoduchá (ostrov   ovládaný zhýralým   padouchem a záchrana krásky   v nesnázích) a co je   nejdůležitějí - je mnohem   mnohem zábavnější. Pro ty,   kteří od filmu očekávají   intelektuální zážitek,   který je vynese do nebeských   výšin, mají smůlu. Ti,   kterým jde o zábavu a   akční podívanou, si   přijdou na své.

Sylvester Stallone,   Jean-Claude van Damme, Chuck   Norris, Arnol Schwarzeneger,   Bruce Willis, Dolph Lundgren,   Jet Li, Jason Statham... Samá   známá jména a tvůrci filmu   jich tentokrát dokázali   patřičně využít.   Scénár vyplnili dostatkem   vtipných hlášek   (exklusivní nástup Chucka   Norrise a jeho vtip o kobře   královské vede), herci se ze   sebe s úměvem dělají   prdel, napětí a akce jedou   od začátku do konce.   Střílečky, souboje   namakaných borců a nesměli   chybět ani krátké   patetické části, které se   ale dali celkem lehce   přežít.
Hobit: Neočekávaná cesta (The Hobbit: An Unexpected Journey)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2012
Začátek je sice trochu   pohádka pro děti, až   příliš roztomilé. Ale   jinak prostě výborně   udělaný film...
Kurýr 3 (Transporter 3)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Nemůžu říct, že by mne   film vyloženě nebavil.   Udělané je to celkem dobře   a o akční scény rozhodně   není nouze. Ale... Ale   jvšechno to bylo tak nějak   moc přestřelené. A ta   zrzka, to fakt ne. To byl   vyloženě otravný element,   který mě nebavil.
Svět podle Prota (K-PAX)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Film jsem sledovala s   anglickými titulkami. A   jelikož moje angličtina   není úplně nej, tak se na   film v brzké době podívám   i s titulkami českými. Abych   si mohla svým názorem být   úplně jistá. Zatím je to   pro mne dokonale   mystifukující film, který   můžeme označit za   psychologické drama s prvky   sci-fi. Scenář je napsaný   tak, že každý si fim může   intepretovat svým vlastním   způsobem.

Byl   Prot opravdu mimozenšťanem,   který si pouze na čas   "vypůjčil"   fyzickou schránku   nešťastného člověka, na   jehož tragický osud lékař   přichází během příběhu?   Nebo to jen právě tragický   osud člověka změnil jeho   myšlení tak, aby mohl dál   žít bez vzpomínek? Scená v   observatoři nasvědčuje, že   šlo o mimozemšťana... Ale   lidský rozum tomu nevěří,   že?
The Lawless
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2012
Dobře udělaný film,   kterému nechybí akce, a   hlavně skutečně drsný   drsňák v hlavní role. Ale   co, je pěkný :) Jediné, co   mi trošku narušilo dojem,   jsou některé až příliš   dojemné scénky, a taky fakt,   že si prostě neumím   představit, že by někdo   přežil to co pan drsňák...
Total Recall
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2012
Vizualne skvela podivana,   paradni akcni zalezitost,   vyborne zahrano, ale za me   tomu proste neco chybi...
Ve stínu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2012
Česká detektivka   odehrávající se v roce 1953   v období, kdy nám   "vládla"   komunistická strana. Doba   politických procesů a   intrik. Policejní kapitán   Hakl v podání Ivana Trojana   se nechtěně dostává do   nečisté politické hry při   vyšetřování na první   pohled nijak neobvyklé   krádeže v klenotnictví. Za   viníky jsou oficiálně   označeni a nakonec i   odsouzeni k trestu smrti   židé. Kapitán Hakl si je   ale jistý, že za krádeží   nestojí židé, ale   politické zájmy, jejichž   cílem je židy odsoudit a   zdiskreditovat. Ačkoliv je z   případu stažen, na vlastní   pěst dál vyšetřuje. V   ohrožení se ocitá nejen on   sám, ale i jeho žena a malý   syn. Nakonec pravdě, která   však nebude nikdy veřejně   odhalena, obětuje vlastní   život.

Skoro   bychom mohli říci, že se   jedná o don quijotovský   příběh. Hrdina, jenž   obětuje vlastní život pro   pravdu, která nebude   zveřejněna, který po sobě   zanechá ženu a syna, pro   něhož bude jeho otec sice   hrdinou, ale mrtvým otcem. Ve   stínu není jen pouhou   detektivkou, ale také velmi   smutným pohledem na dobu, kde   jednotlivec neměl absolutně   žádnou cenu. Kde se   individualita podřizovala   politickým zájmům. Ale   měla bych jásat nad takovou   odvahou? Nejsem si tak úplně   jistá.

Každopádně nemohu filmu   upřít, že se jedná o   výborně udělaný film s   věrnými reáliemi 50. let.   Příběh, zápletka, dialogy,   herci (zejména Ivan Trojana a   Sebastian Koch) a jejich   výkony se mi prostě líbily.   Co mi ale lehce zkazilo   celkový dojem byl příliš   patetický závěr. Chlapec,   co se odhodlá vystoupit s   klackem v ruce na obranu   bezbranného pro třem o   půlku velkým hochům, mi   prostě přišel směšný.